Це просто неймовірно! Звичайна крупа здатна заповнити недолік колагену в жіночому організмі і омолодити його на кілька років. Ваша шкіра, волосся і нігті будуть здорові і молоді! Їжте цю страву хоча б раз на тиждень — ви будете в захваті від результату!
Очищені зерна ячменю часів Стародавньої Русі величають перловою крупою. Таку назву злак c перламутровим відблиском отримав через схожість c річковими перлами. Цікаво, що раніше перлова каша вважалася делікатесом, дозволити який собі могли тільки високопоставлені особи. Зварена за особливим рецептом перловка з молоком була одною з улюблених страв Петра I.
Корисні властивості перлової крупи
Даремно багато господинь відсунули перлову крупу на другий план, адже в ній міститься велика кількість поживних речовин, необхідних організму для повноцінного функціонування.
Відварну перловку називають кашею краси, адже тільки в цій крупі міститься величезна кількість лізину — амінокислоти, яка бере активну участь в синтезі колагену. Всім відомо, що саме він допомагає зберегти еластичність шкіри, запобігаючи утворенню зморшок. Ще один привід терміново включити перлову кашу у свій раціон всім жінкам — велика кількість вітамінів групи Β, А, РР і Ε.
Регулярне вживання каші з перлової крупи допомагає не тільки підтримувати красу шкіри, але і знизити вагу! Ситний, але низькокалорійний продукт багатий клітковиною, необхідною для нормальної перистальтики кишечника, а також білком.
Як варити перловку: кілька секретів
Перед варінням крупу потрібно ретельно промити. Для цього насипте перловку в глибоку миску, влийте воду і перемішайте. Злийте брудну воду і залийте чистою, повторіть процедуру. Промивати крупу потрібно до тих пір, поки вода не буде прозорою. Перед безпосереднім приготуванням кашки зерна потрібно ще раз промити, залити прохолодною водою (на склянку крупи потрібно літр рідини) і залишити як мінімум на 4 години. Варити перловку рекомендується в просторій каструлі, оскільки під час приготування крупа збільшується в об’ємі до 5 разів.
Простий спосіб приготування перлової каші на воді:
Вам будуть потрібні:
- крупа перлова — 1 стакан,
- вода — 5 склянок,
- масло вершкове — 30 грамів,
- сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
Підготовлену перловку заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 45 хвилин на тихому вогні. Зливаємо воду. Додаємо вершкове масло. Солимо. Перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин. Готово!