Вчені з Канади та США провели додаткові дослідження властивостей Омега-3. Наприкінці досліджень вони зробили висновок, що її вживання може збільшити тривалість життя майже на п'ять років.
У дослідженнях взяли участь 2 240 осіб віком від 65 років. За добровольцями вели спостереження протягом 11 років.
Під час експерименту фахівці намагалися дізнатися, які показники жирних кислот є інформативними "вісниками смертності". Як виявилося, користь приносять 4 типи жирних кислот, до них входить і Омега-3. Вчені розповіли:
Навіть невеликі зміни у звичному харчуванні можуть принести користь. Це принесе набагато потужніший ефект, ніж нам здається, і почати ніколи не пізно.
Омега-3 ідеально підходить для профілактики серцево-судинних захворювань. Її дефіцит на третину підвищує ризик ранньої смерті.
Омега-3 міститься у жирній рибі, наприклад, сардини, анчоуси, лосось. Ці продукти бажано вживати двічі на тиждень.