Картопля містить велику кількість простих вуглеводів.
А тому не входить до переліку рекомендованих овочів, розказує Gazeta.ua.
Одна варена картоплина містить столову ложку цукру. Про це попередила кардіолог, кандидат медичних наук Ганна Кореневич.
"Чотири варені картоплини містять денну норму цукру. Якщо ми перевищуємо цю норму, то починаємо своєму здоров'ю дуже сильно шкодити", - каже лікар.
Якщо людина з'їла чотири картоплини, то йому вже не варто додавати в чай цукор і їсти хліб.
"Загалом, картопля - це досить таки серйозний удар по організму", - говорить кардіолог.
Картопля не є продуктом для щоденного вживання. Вона, скоріше, підходить у якості "десерту".
"Для мене картопля - святкова страва, Наприклад, картопля смажена на салі з цибулею і кропом. Рекомендувала б вживати картоплю рідко і лише в першій половині дня, а також не поєднувати страви з неї з хлібом", - підсумувала Кореневич.