Звертаючи увагу на склад та обираючи якісний майонез, ви можете зробити свій раціон більш збалансованим та смачним. Є багато критеріїв, які допоможуть вам не помилитись при виборі майонезу.
Українська нутриціологиня Людмила Матушинець на своїй сторінці в Instagram поділилася думкою про знежирений майонез та пояснила, чому його не рекомендується обирати.
Чи шкідливий майонез?
"Майонез не можна назвати отрутою, але й суперкорисним продуктом він не є. Він доволі калорійний та містить консерванти. Проте, якщо ви його дуже любите, у дозованій кількості він може бути присутнім у вашому раціоні", - зазначає Матушинець.
На що звертати увагу при виборі майонезу?
Склад: Перед купівлею ретельно читайте склад продукту. Пам'ятайте, що інгредієнти на етикетці розміщені за зменшенням їхньої масової частки. Перші позиції у списку – це основа продукту.
Жир: Знежирений майонез може здаватися кращим вибором, але насправді він містить більше цукру, загусників та інших добавок, аніж класичний. У такому майонезі вода буде першим інгредієнтом у складі.
Якісний майонез: Обирайте майонез, де на першому місці у складі буде олія, далі вода, жовток яйця, цукор, оцет та сіль.
Який майонез вибрати?
Якщо ви хочете зменшити калорійність, рекомендується обирати майонез з низьким вмістом жиру, але з якісним складом.
Звертайте увагу на наявність натуральних інгредієнтів та уникайте штучних добавок, консервантів та барвників.
Пам'ятайте, що майонез – це продукт, який слід вживати в міру.
Нагадаємо, ми вже писали, як обрати м‘ясні консерви.