Вчені провели експеримент, котрий втішить усіх любителів вина.
Несподівано для себе вчені натрапили на новий натуральний засіб для профілактики захворювань зубів.
Вся справа в поліфенолах, які містяться в екстракті виноградних кісточок та власне у вині. Ці органічні сполуки перешкоджають зростанню хвороботворних бактерій.
Було проведено експеримент, в ході якого вчені вирощували шкідливі для зубів бактерії, а потім поміщали їх у різні розчини: у червоне вино, безалкогольне вино, вині з екстрактом виноградних кісточок, воду та 12% розчин спирту.
Найкращі показники були виявлені у звичайного вина та вина з екстрактом.
Ця новина має потішити 60-90% населення Землі, адже саме така частка людей, які страждають на захворювання зубів. Виною всьому бактерії, які утворюють наліт на зубах і підвищують кислотність ротової порожнини.