Білий хліб не найкорисніший продукт, але його можна зробити більш «доброзичливим» до організму.
Замість того щоб його вживати просто так, можна заморозити шматочок і підсмажити у тостері. Це призведе до зниження сплеску цукру в крові. Доктор Каран Раджан, хірург Національної служби охорони здоров’я, пояснює: «Дослідження показують, що такий прийом знижує глікемічний індекс хліба, що зі свого боку зменшує швидкість підвищення рівня цукру в крові», розповідає НВ.
Цей висновок підтверджено багатьма дослідженнями. Зокрема, дослідження, проведене 2017 року в Журналі американського коледжу харчування, виявило, що заморожування і подальша обробка хліба знижують його глікемічний індекс і сприяють більш стабільному рівню цукру в крові після вживання.
Інші дослідження, опубліковані в журналі Nutrition & Metabolism, вказують на те, що такий метод підготовки збільшує вміст ретроградного крохмалю в хлібі. Ретроградний крохмаль є типом резистентного крохмалю, який сприятливо впливає на здоров’я кишківника і забезпечує відчуття ситості на тривалий час.
Додамо, що розморожений хліб не змінює при цьому своїх властивостей зовні: такий самий м’який м’якуш, пружна скоринка. Це ідеальний спосіб для тривалого збереження хліба свіжим. Наприклад, багета, який можна заздалегідь нарізати порційно.
@dr.karanr Kitchen hacks
♬ original sound - Dr Karan Raj