Маючи антиоксидантні та протизапальні властивості, трави та спеції також ефективно допомагають зміцнити імунну систему.
Жодна трава чи спеція не можуть повністю запобігти раку. Однак, регулярно включаючи їх до свого раціону, можна розраховувати на зниження ризику захворювання. Фахівці рекомендують звернути увагу на вісім трав та спецій. Їхні доводи опублікувало видання Food news.
Розмарин. Містить два активні інгредієнти, які діють як потужні антиоксиданти та протиракові агенти: кофеїнову та розмаринову кислоти. Дані сполуки можуть запобігти пошкодженню клітин і ДНК, що веде до зростання ракових клітин, викликане вільними радикалами
Петрушка. Міристицин, ефірна олія петрушки, може допомогти запобігти утворенню пухлин у легенях. Також воно здатне нейтралізувати канцерогенні речовини (наприклад, з тютюнового диму). Інша сполука петрушки, апігенін, має властивість гальмувати зростання пухлин.
Куркума. Основний активний інгредієнт спеції, куркумін, має протиракову дію завдяки присутності фенольних сполук. Дослідження показують, що активне споживання куркуми ефективно допомагає знижувати ризик розвитку раку легень, молочної залози, шлунка.
Часник. У ньому присутні борються з раком сполуки, такі як аліцин, флавоноїди та селен, які можуть затримувати ріст ракових клітин
Кайєнський перець. Його протираковий потенціал забезпечується високим рівнем капсаїцину. Ця рослинна сполука уповільнює ріст ракових клітин у передміхуровій залозі.
Імбір. Компонент спеції гінгерол може запобігати росту ракових клітин у товстій кишці та яєчниках, зменшувати пухлини простати.
Кориця. Екстракт кориці має властивість інгібувати зростання пухлин, запобігати поширенню ракових клітин. Зокрема, кориця може захистити від раку шийки матки, товстої кишки.