Ця їжа з високим вмістом білка все ще в тренді, але в ній, як правило, міститься багато солі. Дізнайтеся про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.
Згідно зі статистичними даними Центрів контролю та профілактики захворювань, майже половина дорослих американців — близько 120 мільйонів людей — мають високий кров’яний тиск. З цих осіб лише у 1 з 4 гіпертонія контролюється за допомогою здорового способу життя, прийому ліків або комбінації обох, пише НВ.
Враховуючи, що високий кров’яний тиск підвищує ризик серцево-судинних подій, таких як інфаркт та інсульт, важливо знати про профілактичні заходи, які ви можете вжити, складаючи свій раціон, щоб підтримувати кров’яний тиск у нормі.
Виникає питання: якщо у вас високий кров’яний тиск, чи можете ви споживати сир? Ми допоможемо дізнатися, як насолоджуватися ним у своєму раціоні з користю для здоров’я.
Який зв’язок між сиром і артеріальним тиском
По-перше, сир входить до групи молочних продуктів. Найпоширеніша дієта, яку зазвичай призначають для лікування високого кров’яного тиску, це Дієтичні підходи до зупинки гіпертонії (DASH). У ній сказано, що для контролю артеріального тиску можна включати нежирні молочні продукти. Дослідження, включаючи опубліковане в Journal of Hypertension, показали, що молочні продукти з низьким вмістом жиру можуть допомогти знизити артеріальний тиск завдяки профілю поживних речовин.
Сир є високоцінним джерелом білка, містить кальцій, калій і вітаміни групи В. Кальцій і калій є двома важливими поживними речовинами, які допомагають збалансувати рівень рідини в клітинах для контролю артеріального тиску. Деякі вітаміни групи В, такі як фолієва кислота та вітаміни В6 і В12, необхідні для розщеплення гомоцистеїну, амінокислоти, яка була пов’язана з гіпертонією, згідно з дослідженням 2023 року, опублікованим у Nutrition Research.
Сир розглядають під мікроскопом порівняно з іншими молочними продуктами з низьким вмістом жиру, коли йдеться про їжу для здорового кров’яного тиску. Це тому, бо він з високим вмістом натрію. Для довідки: ½ склянки сиру 2% жирності містить 321 міліграм натрію згідно з USDA. Порівняйте це з такою ж кількістю 2% грецького йогурту, який має лише 63 мг натрію. Чому це викликає занепокоєння? Їжа з високим вмістом натрію ускладнює контроль за своїм станом для людей з високим кров’яним тиском.
Це пов’язано з тим, як натрій впливає на баланс рідини у вашому тілі. Високе споживання солі призводить до затримки води, оскільки рідина переповнює кровоносні судини, намагаючись відновити контрольовану концентрацію натрію. В результаті надлишку води кров’яний тиск зростає, як у вузлуватому шлангу. Хороша новина полягає в тому, що огляд 2019 року в Nutrients показав, що незалежно від того, чи є у людини гіпертонія, зменшення споживання натрію з їжею може знизити артеріальний тиск і покращити здоров’я серця.