У боротьбі з різними захворюваннями велику роль відіграє харчування. З’ясувалося, що сік з популярного коренеплоду може допомогти впоратися відразу з декількома недугами.
Захищає серце
Очищає печінку
Каротиноїди в морквяному соку сприяють здоров’ю печінки. Крім того, деякі дослідження показали, що протизапальну та антиоксидантну дію каротиноїдів захищає від неалкогольної жирової хвороби печінки.
Покращує здоров’я шкіри
Морквяний сік містить вітамін С і бета-каротин – два антиоксиданти, які можуть захистити шкіру від пошкоджень і поліпшити її зовнішній вигляд. Відзначається, що один стакан морквяного соку забезпечує більше 20% денної норми вітаміну С. Крім того, напій надає шкірі еластичність і міцність, покращує її здатність протистояти інфекція, зменшує ознаки запалення.
Знижує ризик виникнення раку
Кілька досліджень показали, що морква відіграє центральну роль у захисті від різних типів раку. Профілактичний ефект моркви в основному пояснюється високим вмістом каротиноїдів. За даними Американського Інституту досліджень раку, вживання фруктів і некрохмалистих овочів, наприклад, моркви, може знизити ризик розвитку раку порожнини рота, стравоходу, легенів і шлунка.