Воно здавна вважається дієтичним і дуже корисним.
1. Кролятина містить дуже багато повноцінного білка (понад 20 %). Це більше, ніж у баранині, яловичині чи свинині. У м'ясі кролика менше сполучної тканини, тому неповноцінних білків у 2–3 рази менше, ніж у яловичині, що наближає його за цим показником до м'яса птиці.
2. У складі кролятини є велика кількість амінокислот, вітамінів і мікроелементів. При хімічному аналізі виявлено близько 19 амінокислот, включаючи незамінні – метіонін та лізин.
3. Особливістю кролячого м'яса є його мінеральний склад, що має кислу реакцію, це пояснюється високою кількістю солей фосфору та калію. Варто відзначити такі корисні речовини, як аскорбінова та нікотинова кислота, марганець, фтор, залізо.
4. Низька калорійність продукту (140-180 ккал на 100 г) обумовлена невеликим вмістом жиру - 7-11%. Завдяки цьому його можна сміливо включати до складу дієт для схуднення.
5. Жир кролика, порівняно з іншими тваринними жирами, біологічно цінніший, оскільки співвідношення вмісту в ньому ненасичених і насичених жирних кислот найвище. Також кролячий жир відрізняється найбільшим вмістом поліненасичених жирних кислот.
6. Легке та практично повне засвоєння. Цей показник досягає 90-95%, а сам процес перетравлення надає мінімальне навантаження на систему травлення. Тому кролятину можна часто побачити у складі дієтичних меню. Для порівняння цей показник у яловичини становить не більше 64%.
7. Низький вміст холестерину (близько 20 г на 100 г). Завдяки цьому м'ясо кролика включають дієтичне харчування при атеросклерозі або з метою профілактики даного захворювання. Також рекомендується використовувати в харчуванні людям з надмірною вагою та похилого віку.
8. М'ясо кролика можна сміливо віднести до гіпоалергенних продуктів і рекомендувати для харчування малюків навіть як прикорм. Небезпека появи алергії дуже низька.
А ви любите споживати таке м'ясо?