Дієта, багата ненасиченими жирами, фруктами і овочами допомагає знизити рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) в крові. Ще один спосіб зберегти його в нормі – готувати їжу, не здійснюючи одну поширену помилку.
У дослідженні, опублікованому в Національній бібліотеці медицини США, було проаналізовано вплив нагрітих олій на холестерин.
Важливо знати точки димлення різних олій, тобто температуру, при якій починається виділятися дим. Це ознака, що олія руйнується і може виробляти шкідливі речовини, які здатні збільшити рівень холестерину.
Так, оливкова олія першого холодного віджиму має відносно низьку точку димлення. Вона відмінно підходить для салатів або легкого обсмажування. Сафлорова має високу температуру димлення і придатне для більш тривалого підсмажування продуктів.
Вибір продуктів з низьким вмістом насичених жирних кислот, а також правильної олії для смаження, може допомогти знизити рівень холестерину.