Як відомо, вживання фруктів та овочів у більшості випадків позитивно позначається на здоров'ї. Але це не означає, що їх можна вживати в необмеженій кількості, оскільки ефект може бути протилежним.
Одним із таких продуктів зарубіжні медики називають моркву. Це пов'язано з тим, що її зайве вживання може призвести до підвищення каротиноїдів у крові, що, у свою чергу, призводить до пігментації шкіри.
Також слід уважніше ставитися і до авокадо, який хоч сам по собі дуже корисний, зокрема, ефективний у плані зниження шкідливого холестерину, але все ж таки досить калорійний. Тому вживання його у великих кількостях може сприяти появі проблем із закупоркою артерій.
Також у цьому списку і багаті на поживні речовини та вітаміни соєві продукти, проте, наприклад, при проблемах із щитовидною залозою це може стати перешкодою для дії застосовуваних для лікування гормональних препаратів.
Ще одним продуктом, який може викликати проблеми зі здоров'ям, медики назвали насіння чиа, велика корисність якого полягає у високому вмісті Омега-3. Однак, як зазначають фахівці, поліненасичені жирні кислоти, що знаходяться в них, засвоюються значно гірше, ніж, наприклад, ті, що містяться в рибі.