Дієтологи, що представляють Гарвардську школу громадської охорони здоров’я, розповіли про рослинну дієту, яка сприяє зменшенню ризику появи інсульту на 10%. За словами експертів, до складу системи харчування увійшли овочі, фрукти, цільнозернові продукти і бобові.
Наукові співробітники відзначили, що дієта має на увазі зменшення вживання шкідливих продуктів, серед яких білий хліб, рафінований цукор і червоне м’ясо. Вченими була перевірена система харчування в ході випробування.
Експерти для участі в дослідженні запросили 209 508 осіб, у яких не спостерігалися серцево-судинні хвороби. Вони розповіли про те, чим харчуються протягом дня. Пізніше учасників експерименту поділили на п’ять команд залежно від дієти.
Через деякий час у 6241 добровольців виявили інсульт. Фахівці помітили, що дієта здорових людей складалася з вегетаріанської їжі і це дозволило їм створити спеціальний раціон харчування. “Підсумки випробування є важливими для громадської охорони здоров’я в майбутньому. Необхідно пропагувати систему харчування, яка буде спрямована на зменшення ризику виникнення інсульту”, — повідомила Мері Баден, яка є одним з авторів дослідження.
Завдяки здоровому харчуванню можна надовго зберегти здоров’я. За словами експертів, дана дієта дозволяє зменшити ризик розвитку будь-якого виду інсульту, але не геморагічного. Він трапляється через розрив артерії в мозку.