Корисні властивості яблук не викликають сумнівів. Згідно з популярною приказкою, “одне яблуко в день – і не потрібен лікар”. Але деякі сорти яблук отримали особливо високу оцінку медичних фахівців.
Дослідники провели аналіз понад 90 сортів яблук. Найкориснішими були визнані сорти Pink lady і Bravo із Західної Австралії. У них міститься найбільше поліфенолів – речовин, здатних запобігти розвитку раку, хвороб серця і діабету.
Учасники дослідження продемонстрували, що поліфеноли засвоюються нами по-різному. Благотворний вплив яблук на здоров’я може відрізнятися від людини до людини.
Найбільша кількість поліфенолів міститься в шкірці яблук сорту Pink lady. Тому для досягнення кращого ефекту необхідно з’їдати яблуко цілком.