U-News » Здоров'я » Гастроентерологи назвали найшкідливішу ковбасу
Всі новини

Гастроентерологи назвали найшкідливішу ковбасу

Медики сходяться на думці, що ковбаса є дуже шкідливим продуктом, від вживання якого слід відмовитися раз і назавжди. Справа в тому, що в цьому м’ясному делікатесі містяться жир, сіль, нітрити і підсилювачі смаку, негативно впливають на стан здоров’я.

Гастроентерологи розповіли, яка саме ковбаса становить найбільшу загрозу.

За словами фахівців, слід пам’ятати, що даний продукт містить масу добавок і велику кількість підсилювачів смаку, а також солі і барвників. Ці речовини не настільки нешкідливі, як може здатися. Справа в тому, що нітрити і нітрати таять в собі величезну шкоду. Фактично, вони перетворюють м’ясний виріб в “бомбу уповільненої дії” для людського організму.

Крім цього, в ковбасу нерідко додаються рослинні замінники м’яса, такі як соя та інші бобові. При виробництві також можуть використовуватися кісткове борошно, яєчна шкаралупа, панірувальні сухарі. Вміщені в продукті нітрити при регулярному вживанні і зовсім здатні спровокувати рак.

Одночасно з цим присутні в ковбасі фосфати порушують процес засвоєння кальцію, що може привести до рахіту і остеопорозу. Вживання даного продукту збільшує ризик виникнення багатьох хронічних захворювань серця, шлунка і легенів. Любителі ковбаси нерідко страждають від гіпертонії та інших серйозних недуг. Це означає, жоден лікар не рекомендуватиме включати в раціон ковбасу.

Тим часом відмовлятися від цього продукту повністю не обов’язково. Важливо пам’ятати, це делікатес, який можна вживати не більше 50 грамів в день. Літнім людям ковбасу і зовсім краще прибрати з раціону.

Продукт може завдати шкоди людям з харчовою алергією, проблемами з шлунково-кишкового тракту, а також при нирковій недостатності і набряках. Медики вважають, безпечної ковбаси немає.

Є продукт, який завдає більшої або меншої шкоди. Найбезпечнішою дієтологи вважають варену ковбасу. Вона піддається меншій обробці. Напівкопчена ковбаса – найбільш шкідливий продукт. Справа в тому, що її спочатку варять, потім смажать, а після всього цього ще й коптять.

Кількість канцерогенів при такому способі приготування збільшується. Також шкідлива копчена ковбаса, яка до того ж містить продукти згоряння і радіолізу, що виробляються в процесі копчення.

Сирокопчені ковбаси містять велику кількість жиру. Крім того, в них багато натрію, канцерогенів і спецій, які в медичному середовищі вважаються провокаторами онкології. Також шкідливою стала ліверна ковбаса. Якщо раніше її готували з печінки, тепер до її складу входять найрізноманітніші субпродукти, обріз сала, загусники, консерванти та інші шкідливі інгредієнти.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Знадобилося 20 хвилин: чоловік придумав креативний спосіб провчити галасливого сусіда
31 030
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
21 111
Чоловік включив музику для стада корів: він й гадки не мав, що може статися далі
21 020
Експерти визначили крупу, яка допомагає нормалізувати рівень цукру в крові
17 645
У Мережі висміяли наречену з пишними формами через рвану сукню
16 729
Російському диктатору Путіну під час розповіді про “Орешник” руки “приклеїли” до столу
15 483
Лікар назвав ягоду, яка провокує проблеми зі здоров’ям у людей після 60 років
12 961
Вийшло не страшно, а смішно: у мережі з'являються меми про російський "Орешник"
11 627
Знайти 3 відмінності між картинками зможе лише найуважніший: складна загадка для розумників
11 484
Мама запитала 2-річну дочку, чи вона хороша дівчинка: такої відповіді ніхто не очікував
10 306
5 ознак захворювання печінки, які можна виявити на обличчі
8 240
Модний конфуз: дві акторки прийшли у схожих сукнях на світський захід
7 941
Пацієнти з жировою хворобою печінки часто повідомляють про один і той самий симптом
7 404
Вчені назвали 7 органів людини, без яких можна вижити
0
Як пересадити кімнатні рослини взимку, щоб не нашкодити їм
0
Експерти вказали на поширені помилки водіїв при використанні ручного гальма
0
Знову «Луцька область»: як телезірки шукали Шацьк на карті України
0
Як вибрати ідеальну зимову гуму для автівки
0
Як виростити апельсин з кісточки вдома на підвіконні
0
Це насіння обов’язково треба зберігати в холодильнику до весни, інакше воно не проросте
0
Чому взимку обов'язково треба залучити птахів до саду та як це зробити
0
Грядки в пристовбурному колі дерева: що можна вирощувати
0
Як дієво підживити мозок: лікар назвала найкращі продукти
0
Лікарі розповіли про небезпечний побічний ефект надмірного вживання бананів
0
Зміни у стані нігтів можуть виявитися сигналом про розвиток діабету
0
Механік назвав один важливий фактор, на який варто звертати увагу під час купівлі автомобіля
0
Лікар розповів про спосіб пити воду, який може стати загрозою для життя

Вживання надто великого обсягу води за короткий проміжок ...

Експерти назвали прості способи боротьби з передчасною еякуляцією

Італійські експерти розповіли, які прості способи можуть ...

Чи варто брати дітей на похорон рідних: що кажуть психологи

Рішення рідних, чи вести дитину на похорон, залежить від ...