Кожна господиня напевно має свій рецепт приготування маринаду для домашніх заготовок.
Єдиного рецепту немає, але є основні принципи приготування маринаду чи розсолу для консервування помідорів.
Кількість солі та цукру на банку помідорів може змінюватись в залежності від сорту овочів та способу приготування маринаду (гарячого або холодного).
Цукор і сіль додають не в банку, а до маринаду, яким потім заливають овочі.
Тому кількість цукру та солі потрібно розраховувати на літр води, а не на літрову банку.
Для приготування літри маринаду достатньо 3 ложки цукру.
Солі потрібно класти втричі менше, тому що помідори у процесі засолювання дадуть кислинку.
Якщо помідори засолюють холодним способом, то на літрову банку додають 40-60 г солі і ні грама цукру.
Також не варто забувати додавати в кожну банку по ложці оцту.
Для смаку господині також додають парасольки кропу, листя смородини та вишні.
Половину прянощів кладуть на дно банки, а рештою накривають помідори зверху.