U-News » press release » Легендарний смаколик Західної України
Всі новини

Легендарний смаколик Західної України

Західна Україна добре відома не тільки краєвидами, що перехоплюють подих, смачною кавою та крафтовим пивом, а й чудовими м’ясними виробами. Їх виготовленням вже кілька сторіч поспіль займаються як маленькі ковбасні цехи, так і потужні підприємства. Осередком феєрії м’ясного смаку є місто Дрогобич, в якому з давніх часів видобувають сіль, за допомогою якої виготовляють справжні м’ясні делікатеси. Тому й не дивно, що в середині XX сторіччя один з майстрів ковбасного виробництва саме тут вперше створив м’ясний шедевр, який отримав назву «Дрогобицька ковбаса».

Якою має бути справжня «Дрогобицька»?

Унікальну рецептуру приготування дрогобицької виробники ретельно приховують, але дещо все ж таки відомо.

  • Інгредієнти – перший і головний аспект виготовлення якісного продукту. До складу ковбаси має входити свинина жилована нежирна та спеції. Візитівкою виробу є кмин, який додає смаку м’яса особливу пікантність. Окрім кмину, копчена ковбаса містить перець чорний та духмяний, а також часник. Ну й, звісно ж, сіль, яку зараз зовсім необов’язково привозити з самого Дрогобича.
  • Обробка сировини – як не дивно, попри розвиток технологій, метод підготовки сировини до виробництва ковбаси марки «Дрогобицька» майже не змінився. Ретельно відібране м’ясо не перекручують на фарш, як це притаманне ковбасному виробництву, а ріжуть на шматочки. Потім їх кілька днів просалюють, завдяки чому з м’яса видаляється зайва волога. Після цього сировину можна вважати готовою для виробництва м’ясного смаколика.

Цікаво, що в минулому сторіччі ковбаса дрогобицька виготовлялася з м’яса свиней, яких вирощували на Тернопільщині. Можливо, саме тому виробники цього краю пропонують чи не найкращі ковбаси.

Як обрати якісну ковбасу?

Ковбасу з такою назвою зараз можна зустріти в асортименті більшості виробників ковбасної продукції, але право носити її має далеко не кожен з представлених продуктів. Річ у тому, що, як було зазначено вище, ковбаса «Дрогобицька» повинна мати у своєму складі виключно натуральні інгредієнти. На жаль, у гонитві за увагою покупця, деякі виробники нехтують цим правилом. Звісно, це негативним чином відбивається на смакових якостях ковбасного виробу.

Отже, як знайти справжній продукт? Визначити його на погляд досить важко, а це означає, що над пошуком дійсно якісного продукту треба добряче попрацювати.

  • На зрізі ковбаси повинні бути добре помітні шматочки м’яса. При цьому консистенція не має виглядати пухкою. 
  • Колір ковбаси – приємно рожевий. Його забезпечує технологія виробництва, відповідно до якої, ковбасу прокопчують, потів відварюють і знову прокопчують. 
  • Останнє, що треба оцінити – запах. Ковбаса «Дрогобицька» буквально зводить з розуму пряною сумішшю запахів часнику та перцю, яку підкреслює пікантна нотка кмину.

Магазин ТМ РИБАК

Ось такою і повинна бути справжня дрогобицька ковбаса, ціна якої за таких обставин просто не може буди низькою.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
На заяву Безуглої про звільнення відреагували у Повітряних силах ЗСУ
25 992
Дівчина знайшла кумедний спосіб повідомити стать майбутньої дитини
21 973
Мережу розсмішив "потужний донат" Тищенка
20 700
Жінку через зовнішність не впустили до літака: який вигляд вона має
19 101
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
18 944
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
16 905
Названо небезпечну ознаку високого тиску, яку багато ігнорують
15 420
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
14 443
Ідеальна помста: жінку, яка зруйнувала чужу сім’ю, висміяли на великому банері
14 171
Кардіологом названо один із найпростіших способів покращити здоров’я серця
11 411
Популярний продукт назвали причиною високого цукру в крові
10 864
Чоловік показав бургер 1995 року, який непідвладний часу: як він виглядає
10 581
Лікар назвав чотири ознаки на шкірі, які свідчать, що ви вживаєте надто багато алкоголю
8 956
Окупанти показали захоплених у полон "Вовків Да Вінчі": комбат відреагував
0
Конфіденційність в соціальних мережах: 6 порад, які слід врахувати в інтернеті
0
Шість звичок у їжі, які можуть вказувати на розлад харчової поведінки
0
Артрит: 5 найгірших видів м’яса, які призводять до тяжких загострень
0
Тестування з ПДР: чи дозволений обгін вантажного автомобіля
0
“Куди чоловікам дівати очі?”: Олі Фреймут зробили зауваження, що вбралася не по етикету
0
“Я розбила серце”: 37-річна Настя Каменських натякнула на розлучення з емігрантом Потапом
0
Карла Бруні на шостому десятку прийшла на показ мод в Парижі у прозорій спідниці
0
Маша Єфросініна приміряла відвертий образ, якого раніше на ній не бачили
0
"Мама Сердючки" замилувала світлиною з 5-місячною онукою
0
Десять найкрасивіших квітів, які варто посадити восени
0
Восени приділіть обробці смородини 20 хвилин і будьте впевнені, що кущі дадуть відмінний урожай
0
Як правильно доглядати драцену: корисні поради для відповідальних господарів
0
Названо найпопулярніші причини, чому стосунки не заходять далі першого побачення

Від того, яке враження ви справили на першому побаченні, ...

Найпростіший та безпроблемний спосіб маринування перцю на зиму

За цим рецептом так просто приготувати мариновані перці, що ...

Анна Кошмал феєрично оголосила про вагітність: животик вже видно

Акторка Анна Кошмал поділилася з фанами радісною новиною. ...