U-News » press release » Легендарний смаколик Західної України
Всі новини

Легендарний смаколик Західної України

Західна Україна добре відома не тільки краєвидами, що перехоплюють подих, смачною кавою та крафтовим пивом, а й чудовими м’ясними виробами. Їх виготовленням вже кілька сторіч поспіль займаються як маленькі ковбасні цехи, так і потужні підприємства. Осередком феєрії м’ясного смаку є місто Дрогобич, в якому з давніх часів видобувають сіль, за допомогою якої виготовляють справжні м’ясні делікатеси. Тому й не дивно, що в середині XX сторіччя один з майстрів ковбасного виробництва саме тут вперше створив м’ясний шедевр, який отримав назву «Дрогобицька ковбаса».

Якою має бути справжня «Дрогобицька»?

Унікальну рецептуру приготування дрогобицької виробники ретельно приховують, але дещо все ж таки відомо.

  • Інгредієнти – перший і головний аспект виготовлення якісного продукту. До складу ковбаси має входити свинина жилована нежирна та спеції. Візитівкою виробу є кмин, який додає смаку м’яса особливу пікантність. Окрім кмину, копчена ковбаса містить перець чорний та духмяний, а також часник. Ну й, звісно ж, сіль, яку зараз зовсім необов’язково привозити з самого Дрогобича.
  • Обробка сировини – як не дивно, попри розвиток технологій, метод підготовки сировини до виробництва ковбаси марки «Дрогобицька» майже не змінився. Ретельно відібране м’ясо не перекручують на фарш, як це притаманне ковбасному виробництву, а ріжуть на шматочки. Потім їх кілька днів просалюють, завдяки чому з м’яса видаляється зайва волога. Після цього сировину можна вважати готовою для виробництва м’ясного смаколика.

Цікаво, що в минулому сторіччі ковбаса дрогобицька виготовлялася з м’яса свиней, яких вирощували на Тернопільщині. Можливо, саме тому виробники цього краю пропонують чи не найкращі ковбаси.

Як обрати якісну ковбасу?

Ковбасу з такою назвою зараз можна зустріти в асортименті більшості виробників ковбасної продукції, але право носити її має далеко не кожен з представлених продуктів. Річ у тому, що, як було зазначено вище, ковбаса «Дрогобицька» повинна мати у своєму складі виключно натуральні інгредієнти. На жаль, у гонитві за увагою покупця, деякі виробники нехтують цим правилом. Звісно, це негативним чином відбивається на смакових якостях ковбасного виробу.

Отже, як знайти справжній продукт? Визначити його на погляд досить важко, а це означає, що над пошуком дійсно якісного продукту треба добряче попрацювати.

  • На зрізі ковбаси повинні бути добре помітні шматочки м’яса. При цьому консистенція не має виглядати пухкою. 
  • Колір ковбаси – приємно рожевий. Його забезпечує технологія виробництва, відповідно до якої, ковбасу прокопчують, потів відварюють і знову прокопчують. 
  • Останнє, що треба оцінити – запах. Ковбаса «Дрогобицька» буквально зводить з розуму пряною сумішшю запахів часнику та перцю, яку підкреслює пікантна нотка кмину.

Магазин ТМ РИБАК

Ось такою і повинна бути справжня дрогобицька ковбаса, ціна якої за таких обставин просто не може буди низькою.

Додати коментар

Читають Коментують
Американець вперше скуштував сало в Україні: його реакція “вбила”
100 031
Названо найрозумніші знаки зодіаку: для них немає непосильних завдань
22 694
"Коханка" Путіна вийшла заміж за його довіреного соратника: весілля зіграли в окупованому Донецьку
21 674
Названо дешевий овоч, який здатний швидко знизити цукор у крові
18 106
У КНДР заборонили вимовляти деякі слова: що не можна говорити
15 292
Високий холестерин: 4 напої для його зниження
11 605
Вєрка Сердючка довела до істерики російського губернатора
10 621
Серцевий напад: три симптоми на руках розкажуть про ризик небезпечного стану
9 448
"Ви серйозно?": пара втекла з Києва в село, де вирощує спаржу
9 014
Житель Південної Кореї вперше почув українські забобони: це дивовижна реакція
8 937
Помилка архітектора: у Житомирі здають в оренду офіс з кривим вікном
8 818
Симптоми жирової хвороби печінки: чотири перші ознаки пошкодженого органу
8 638
"Мене нічого не вразило": українців розсмішила чесна відповідь школяра на запитання в домашньому завданні
7 847
В Україні змінять правила індексації пенсій: Кабмін готує новий механізм
1
У переможця "Шансу" і "Голосу країни" виявили рак 4 стадії: "Раз на рік треба обстежуватися"
1
Можуть забрати до 50% пенсії: в Україні хочуть впровадити нові відрахування для пенсіонерів
1
"Настане той час": Лукашенко розмріявся, що Європа платитиме Білорусі за повітря
1
Американець вперше скуштував сало в Україні: його реакція “вбила”
1
Ранні ознаки діабету: які небезпечні сигнали можна не помітити
1
101-річна жінка досі працює 6 днів на тиждень: чому вона не йде на пенсію
0
Андрій Бєдняков шокував, що зараз відбувається в окупованому Маріуполі: "Страшно виходити на вулиці"
0
Що буде з організмом, якщо кожного ранку пити теплу воду з куркумою
0
Бункери світу, які здатні витримати ядерний удар: де знаходяться та що в них сьогодні
0
Як відновити ґрунт після кількарічного вирощування картоплі
0
Навіщо при варінні рису у воду додають яблучний оцет: проста хитрість
0
Чому не можна ділитися своєю радістю, основні причини та наслідки
0
5 буденних фраз чоловіка, які сигналізують, що він від вас втомився

У відносинах бувають періоди, коли хочеться відпочити від ...

Яка доза алкоголю є критичною і може закінчитися інсультом? Відповідь знайдено

Нове дослідження вчених підтвердило, що люди, які вживають ...

Любовний гороскоп на 2026 рік: що готує нам рік Вогняного Коня

Дві тисячі двадцять шостий рік обіцяє стати часом ...