U-News » press release » Легендарний смаколик Західної України
Всі новини

Легендарний смаколик Західної України

Західна Україна добре відома не тільки краєвидами, що перехоплюють подих, смачною кавою та крафтовим пивом, а й чудовими м’ясними виробами. Їх виготовленням вже кілька сторіч поспіль займаються як маленькі ковбасні цехи, так і потужні підприємства. Осередком феєрії м’ясного смаку є місто Дрогобич, в якому з давніх часів видобувають сіль, за допомогою якої виготовляють справжні м’ясні делікатеси. Тому й не дивно, що в середині XX сторіччя один з майстрів ковбасного виробництва саме тут вперше створив м’ясний шедевр, який отримав назву «Дрогобицька ковбаса».

Якою має бути справжня «Дрогобицька»?

Унікальну рецептуру приготування дрогобицької виробники ретельно приховують, але дещо все ж таки відомо.

  • Інгредієнти – перший і головний аспект виготовлення якісного продукту. До складу ковбаси має входити свинина жилована нежирна та спеції. Візитівкою виробу є кмин, який додає смаку м’яса особливу пікантність. Окрім кмину, копчена ковбаса містить перець чорний та духмяний, а також часник. Ну й, звісно ж, сіль, яку зараз зовсім необов’язково привозити з самого Дрогобича.
  • Обробка сировини – як не дивно, попри розвиток технологій, метод підготовки сировини до виробництва ковбаси марки «Дрогобицька» майже не змінився. Ретельно відібране м’ясо не перекручують на фарш, як це притаманне ковбасному виробництву, а ріжуть на шматочки. Потім їх кілька днів просалюють, завдяки чому з м’яса видаляється зайва волога. Після цього сировину можна вважати готовою для виробництва м’ясного смаколика.

Цікаво, що в минулому сторіччі ковбаса дрогобицька виготовлялася з м’яса свиней, яких вирощували на Тернопільщині. Можливо, саме тому виробники цього краю пропонують чи не найкращі ковбаси.

Як обрати якісну ковбасу?

Ковбасу з такою назвою зараз можна зустріти в асортименті більшості виробників ковбасної продукції, але право носити її має далеко не кожен з представлених продуктів. Річ у тому, що, як було зазначено вище, ковбаса «Дрогобицька» повинна мати у своєму складі виключно натуральні інгредієнти. На жаль, у гонитві за увагою покупця, деякі виробники нехтують цим правилом. Звісно, це негативним чином відбивається на смакових якостях ковбасного виробу.

Отже, як знайти справжній продукт? Визначити його на погляд досить важко, а це означає, що над пошуком дійсно якісного продукту треба добряче попрацювати.

  • На зрізі ковбаси повинні бути добре помітні шматочки м’яса. При цьому консистенція не має виглядати пухкою. 
  • Колір ковбаси – приємно рожевий. Його забезпечує технологія виробництва, відповідно до якої, ковбасу прокопчують, потів відварюють і знову прокопчують. 
  • Останнє, що треба оцінити – запах. Ковбаса «Дрогобицька» буквально зводить з розуму пряною сумішшю запахів часнику та перцю, яку підкреслює пікантна нотка кмину.

Магазин ТМ РИБАК

Ось такою і повинна бути справжня дрогобицька ковбаса, ціна якої за таких обставин просто не може буди низькою.


Читають Коментують
Названі найгірші чоловіки за знаком зодіаку: життя з ними буде складним
30 432
Маленький хлопчик прославився завдяки кумедній промові на весіллі мами
23 038
Чи то підбори, чи то ходулі: дивне взуття Путіна насмішило мережу
21 569
Що відбувається з організмом при вживанні часнику, розповіли медики
21 230
Національний гімн Росії виявився краденим: чий він насправді
16 396
Названо 3 продукти, які прискорено позбавляють від жиру на животі
13 815
"Треба повний курс". Тарас Тополя оголосив збір на психіатра для Безуглої: нардепка відповіла
13 372
Водія попередили за добу: стало відомо нові подробиці загибелі зірки "Дизель Студіо" Марини Поплавської в ДТП
13 339
Шість ранніх ознак того, що печінку вже пошкоджено через алкоголь
13 098
Окупант двічі приїздив на війну в Україну та заробив мільйони
12 024
Вчені назвали ягоди та овочі, які захищають організм від раку
10 835
Фахівці з’ясували, людям із якою групою крові не можна вживати алкоголь
9 935
Україномовний курйоз трапився з британкою в Києві: це запам'ятає не лише вона
9 515
Як впливає квас на організм: скільки його можна випити без шкоди для здоров’я
0
Ці села змушують зголодніти: добірка "смачних" та курйозних топонімів
0
На п'ять знаків Зодіаку чекають кардинальні зміни в особистому житті вже в липні
0
В ці дні тижня за комуналку платити не можна: тільки притягнете злидні
0
Де зараз Євген Літвінкович, який переїхав з Білорусі в Україну та був у команді Кондратюка
0
Забуті, але цінні: українські жіночі імена, які зберігають глибоку історію
0
Ретроградний Меркурій і небезпечна повня: чого чекати від липня 2025-го, - прогноз астролога
0
Як використовувати соду для збільшення врожаю огірків
0
12 міфів про продуктивність, які заважають вам працювати ефективно
0
Потап розсекретив, як виїжджає з України та чи стоїть на військовому обліку
0
Ця приправа рятує малину від шкідників — урожай буде рекордним
0
Переможниця "Холостяка-13" Інна Бєлєнь показалася з округлим животиком і натякнула на весілля
0
Чим вивести бур'яни між тротуарною плиткою, щоб не рвати їх руками
0
Секс не головне? Чи може пара бути щасливою без інтимною близькості

Близькість у парі асоціюється передусім із сексом, але не ...

Чим жінка відрізняється від тітки: 7 сумних ознак шкідливого синдрому

Все перераховане — зовнішні прояви симптомів, а причина ...

Сім продуктів для жінок, які посилюють відчуття щастя

Жінкам у будь-якому віці важливо приділяти увагу ...