U-News » press release » Легендарний смаколик Західної України
Всі новини

Легендарний смаколик Західної України

Західна Україна добре відома не тільки краєвидами, що перехоплюють подих, смачною кавою та крафтовим пивом, а й чудовими м’ясними виробами. Їх виготовленням вже кілька сторіч поспіль займаються як маленькі ковбасні цехи, так і потужні підприємства. Осередком феєрії м’ясного смаку є місто Дрогобич, в якому з давніх часів видобувають сіль, за допомогою якої виготовляють справжні м’ясні делікатеси. Тому й не дивно, що в середині XX сторіччя один з майстрів ковбасного виробництва саме тут вперше створив м’ясний шедевр, який отримав назву «Дрогобицька ковбаса».

Якою має бути справжня «Дрогобицька»?

Унікальну рецептуру приготування дрогобицької виробники ретельно приховують, але дещо все ж таки відомо.

  • Інгредієнти – перший і головний аспект виготовлення якісного продукту. До складу ковбаси має входити свинина жилована нежирна та спеції. Візитівкою виробу є кмин, який додає смаку м’яса особливу пікантність. Окрім кмину, копчена ковбаса містить перець чорний та духмяний, а також часник. Ну й, звісно ж, сіль, яку зараз зовсім необов’язково привозити з самого Дрогобича.
  • Обробка сировини – як не дивно, попри розвиток технологій, метод підготовки сировини до виробництва ковбаси марки «Дрогобицька» майже не змінився. Ретельно відібране м’ясо не перекручують на фарш, як це притаманне ковбасному виробництву, а ріжуть на шматочки. Потім їх кілька днів просалюють, завдяки чому з м’яса видаляється зайва волога. Після цього сировину можна вважати готовою для виробництва м’ясного смаколика.

Цікаво, що в минулому сторіччі ковбаса дрогобицька виготовлялася з м’яса свиней, яких вирощували на Тернопільщині. Можливо, саме тому виробники цього краю пропонують чи не найкращі ковбаси.

Як обрати якісну ковбасу?

Ковбасу з такою назвою зараз можна зустріти в асортименті більшості виробників ковбасної продукції, але право носити її має далеко не кожен з представлених продуктів. Річ у тому, що, як було зазначено вище, ковбаса «Дрогобицька» повинна мати у своєму складі виключно натуральні інгредієнти. На жаль, у гонитві за увагою покупця, деякі виробники нехтують цим правилом. Звісно, це негативним чином відбивається на смакових якостях ковбасного виробу.

Отже, як знайти справжній продукт? Визначити його на погляд досить важко, а це означає, що над пошуком дійсно якісного продукту треба добряче попрацювати.

  • На зрізі ковбаси повинні бути добре помітні шматочки м’яса. При цьому консистенція не має виглядати пухкою. 
  • Колір ковбаси – приємно рожевий. Його забезпечує технологія виробництва, відповідно до якої, ковбасу прокопчують, потів відварюють і знову прокопчують. 
  • Останнє, що треба оцінити – запах. Ковбаса «Дрогобицька» буквально зводить з розуму пряною сумішшю запахів часнику та перцю, яку підкреслює пікантна нотка кмину.

Магазин ТМ РИБАК

Ось такою і повинна бути справжня дрогобицька ковбаса, ціна якої за таких обставин просто не може буди низькою.


Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
45 512
Українська співачка: мій чоловік незаконно покинув Україну, але йому не соромно
26 513
Відома українська співачка зменшила груди й показалася після операції: "Було мрією з 13 років"
22 233
Названо найрозумніші знаки зодіаку: для них немає непосильних завдань
21 084
Батько хотів включити "білий шум", аби дитина заснула, але щось пішло не так
18 502
Жирова хвороба печінки: перші "тихі" зміни в організмі назвали лікарі
16 761
Скільки потрібно грошей для комфортного життя в Україні: експерт назвав цифри
16 695
Українців закликали робити запаси: в Україні рекордно подорожчають два основні продукти
15 743
Село-символ: знайдено населений пункт, назва якого влучно характеризує сучасне життя в Україні
13 650
Чотири симптоми, які вказують на дуже високий артеріальний тиск
13 449
"Я в Польщі": Хто той блогер, чиє відео з перетину кордону стало вірусним у TikTok
13 330
Коли треба поєднати пляж і роботу: відео з Одеси розсмішило соцмережі
12 805
Скільки можна зберігати заварений чай, розповіли фахівці
12 314
Жінка за безцінь купила на барахолці вазу, яка виявилась артефактом китайської династії
0
Про небезпеку розігрітої в мікрохвильовці їжі розповіли експерти
0
Три знаки Зодіаку, які до кінця тижня можуть опинитися у пастці
0
Чому потрібно вживати рибу: переваги та недоліки продукту
0
Показник небезпечних хвороб: про що може свідчити постійне бажання спати
0
Дуже сміливо: 67-річна Шерон Стоун у прозорій сукні знялася для глянцю
0
Магія Місяця змінить їх назавжди: які знаки Зодіаку отримають сміливість, щоб змінити долю
0
Встигніть зробити до заморозків: як зібрати солодкі та великі помідори
0
Майк Тайсон одним ударом поставив на коліна відомого ютубера: кумедне відео
0
"Донбас не віддамо": Зеленський заявив "Слугам народу" про впевненість у перемозі української армії
0
Євгенія Власова зізналася, чи справді повернулася в шоу-бізнес
0
Ці імена носять чоловіки-страждальці: можливо, не слід так називати сина
0
Ірма Вітовська поділилася враженнями про Костянтина Темляка після скандалу з аб’юзом
0
Тантричний секс: як почати практикувати і чи він допоможе стосункам

Нереальне задоволення тривалістю кілька годин і глибший ...

Дисоргазмія: чому після сексу можуть зʼявлятися спазми

Більшість жінок хоча б раз у житті відчували судоми чи ...

Дружба й секс: чи можна їх поєднати без неприємних наслідків

Дружба та сексуальність — це два потужні виміри людських ...