Турбота про наші серця може означати різницю між життям і смертю. На хвороби серця та системи кровообігу припадає чверть смертей у Великій Британії.
Хоча є деякі фактори, які не залежать від нас, які можуть викликати проблеми із серцем, відомо, що певні продукти можуть знизити ризик виникнення проблеми.
Один експерт наголосив на важливості здорового харчування, коли йдеться про контроль здоров’я серця.
Кожні три хвилини хтось помирає від хвороб серця та системи кровообігу, а кожні п’ять хвилин хтось потрапляє до лікарні через інсульт. Незважаючи на те, що ці статистичні дані шокують, вони наголошують на реальній вартості серцево-судинних захворювань. Найкращий спосіб знизити ризик – дотримуватися здорової, збалансованої дієти та регулярно займатися фізичними вправами.
Вживання в їжу нездорової жирної їжі з високим вмістом холестерину призведе до накопичення більшої кількості жирових бляшок у ваших артеріях, що збільшить ризик серцевого нападу
Щоб компенсувати це, люди повинні скоротити споживання насичених жирів і зосередитися на тому, щоб вести активний спосіб життя — знижувати артеріальний тиск та підтримувати серце та кровоносні судини у доброму стані.
Жінки на 50 відсотків частіше одержують неправильний початковий діагноз серцевого нападу, ніж чоловіки. Кардіолог спеціально рекомендував жінкам дієту, багату на калій, щоб знизити ризик.
Три популярні продукти для сніданку з високим вмістом калію – це авокадо, йогурти та банани. Нещодавні дослідження також показали, що жінки отримують користь від дієти, багатої на калій.
Калій допомагає зберегти здоров’я серця (значно більше у жінок, ніж у чоловіків), допомагаючи поживним речовинам переміщатися до клітин. Отже, це ключ до здоров’я серця та м’язів. Щоб збільшити споживання калію, жінки повинні їсти продукти, багаті на калій, такі як авокадо, йогурти та банани.