На відміну від новачків у дачній справі, досвідчені садівники та городники ніколи не викидають лушпайки, що залишилися після очищення картоплі.
Натомість вони збирають картопляне лушпиння всю зиму.
Навіщо? Все дуже просто – такої кількості відходів буде достатньо, щоб замінити всі інші підживлення.
Існує відразу кілька варіантів використання картопляного лушпиння.
Так, із відходів картоплі можна приготувати відвар – для цього необхідно зібрати лушпиння, залити окропом і залишити в такому вигляді на кілька діб.
Через зазначений час основа настою викидається, а рідина використовується для поливу рослин двічі на місяць. Особливо добре на таке підживлення відгукуються морква, цибуля, часник і редиска.
Для другого способу картопляне лушпиння потрібно висушити, після чого подрібнити до стану дрібного борошна.
Борошно, що вийшло, зручно використовувати для посипання грунту біля коріння рослин. Таким чином ви зможете удобрити ягідні культури – малину чи ожину.