За споживанням цукру потрібно особливо стежити діабетикам та людям, які сидять на дієті. Фрукти та ягоди природним чином містять цукор, але десь його менше, а десь більше.
Якщо ви давно збиралися скоротити кількість цукру, яку споживаєте, то ось які фрукти та ягоди допоможуть вам у цьому.
Авокадо. У 100 г цього фрукта без кісточки міститься лише 0,7 г цукру. При цьому вуглеводів у ньому – 80%. Також до складу авокадо входить безліч жирів, які допомагають насититися.
Лимон та лайм. В одному лимоні – 2,5% цукру, в одному лаймі – 1,7%.
Малина. Загальний вміст вуглеводів у ній – 12%, але при цьому цукру – лише 4,4%. Тобто в 125 г цих ягід – лише одна чайна ложка цукру.
Полуниця. Загалом у ній 4,9% цукру, а клітковини – ще менше. Якщо з’їсти 100 г полуниці, можна отримати денну норму вітаміну З.
Ожина. У цій ягоді, як і у полуниці, 4,9% цукру. Клітковини при цьому в ожині – 5,5%.
Кавун. У ньому лише 6% цукру і трохи менше клітковини та білка. Крім того, цей плід містить магній та залізо.
Грейпфрут. Міститься в ньому лише 7% цукру. Крім того, у ньому є речовини, що спалюють жири. Однак він погано взаємодіє із ліками від підвищеного тиску, високого рівня холестерину, аритмії.
Диня. У ній 8% цукру, багато вітамінів та мінералів.
Ківі. У цьому фрукті міститься багато вітаміну С. Щодо цукру, то його – 9%, тобто 9 г на 100 г ківі.
Апельсини. У цих фруктах цукру – приблизно 9%.