Людська печінка інколи дає збої, але їй можна допомогти правильним харчуванням.
1. Лимони. У лимоні міститься велика кількість вітаміну С, який є природним антиоксидантом, що допомагає позбавити організм токсинів. Лимони також містять фосфор, харчове волокно, магній, залізо, мідь, флавоноїди та інші корисні для організму речовини.
2. Зелений чай – один із найкращих продуктів для очищення печінки. Катехіни, що містяться в ньому, ефективно покращують роботу цього органу. Найкраще пити натуральний зелений чай, і не використовувати екстракти, які іноді застосовуються для лікування печінки.
3. Яблука. Яблука позитивно впливають працювати печінки, тому їх варто вживати регулярно, а не лише у період детоксикації. Яблучна кислота відкриває протоки, розташовані у печінці, дозволяючи печінці повністю очиститься.
4. Грейпфрути. У грейпфруті міститься велика кількість клітковини, вітаміну С, лікопіну, холіну та калію, а також багатьох інших корисних поживних речовин. Цей фрукт підтримує здоров'я серця і позитивно впливає на рівні тригліцеридів і ліпідів у крові. Крім цих переваг антиоксиданти, виявлені в грейпфруті, допомагають вивести шкідливі токсини з печінки.
5. Помідори. Помідори допомагають подолати численні проблеми зі здоров'ям, у тому числі з токсинами в печінці. Цей овоч багатий на лікопін – натуральний антиоксидант. Лікопін, що міститься в томатах, виробляє детоксикацію організму на рівні ДНК. Додаткову користь приносять вітамін С, вітамін А, вітамін Е та багато інших корисних речовин у складі помідорів.