Якщо у вас вродили гарбузи й ви хочете, щоб вони довше лежали – треба дотримуватися правил зберігання. У подробицях читайте поради.
Для довгого зберігання виберіть найбільші гарбузи, щоб вони були без пошкоджень. І зверніть увагу, що на овочі обов’язково повинна бути плодоніжка. Якщо її не буде – гарбуз почне гнити.
Якщо на гарбузах є невеликі пошкодження, обробіть їх 3%-ним розчином марганцівки. Це врятує їх від загнивання. Гарбузи дуже бояться морозу. Якщо гарбуз хоч трохи підмерзне – лежати вже не буде. Його одразу треба пустити на переробку.
Найкраща температура для зберігання гарбуза становить 10-15 градусів. Зберігайте у темному місці. Покладіть у ящик або картонні коробки й поставте на полиці. Не кладіть на зберігання у поліетиленові пакети, тому що там гарбузи швидко почнуть гнити.