Американський дієтолог Крістофер Гарнер розповів, які продукти не можна вживати натще.
За його словами, в зоні пильної уваги – сніданок, а також будь-який сеанс їжі з перервою понад чотири годин.
Дріжджова випічка. Дріжджі діють на слизову шлунку в особливий спосіб, тому утворюються гази. В підсумку – здуття і відрижка. Якщо хочете з’їсти випічку, краще поласувати нею після порції білка і овочів.
Цукор і солодкі фрукти. Якщо на натще випити солодкий напій, з’їсти стиглий банан або кілька цукерок, то підшлункова залоза починає викидати інсулін, цукор у крові різко падає, і відчувається втома, сонливість і апатія. Тому підбадьорити себе цукром більш ніж на 20 хвилин не вдасться.
Цитрусові. Апельсини, мандарини, грейпфрути і лимони подразнюють слизову оболонку вашого шлунку, роз’їдають її і з часом можуть викликати гастрит. Людям зі зниженою кислотністю такі проблеми можуть і не загрожувати, а ось якщо є які-небудь проблеми зі шлунково-кишковим трактом або підвищена кислотність, з’їжте апельсин наприкінці трапези.
Груша і хурма. Ці фрукти об’єднує одне – гранично високий рівень клітковини, яка без помічників може травмувати органи шлунково-кишкового тракту. Внаслідок цього моторика сповільнюється, їжа засвоювається гірше, виникає важкість.
Часник. Незважаючи на користь, цей продукт сильно подразнює стінки шлунку, а також жовчний міхур. До цієї ж категорії відноситься і перець чилі.