За словами дієтолога, на сніданок корисно вживати складні вуглеводи, білок. Шкідливі: солодкі чай і кава, булки і пластівці.
Днями бразильські вчені представили дані про те, що відмова від домашніх сніданків перед школою є однією з провідних причин стрімкого ожиріння серед сучасних підлітків, а також передчасного розвитку у молодих поколінь діабету 2-го типу і серцево-судинних захворювань.
Коментуючи заяву іноземних вчених, дієтологиня зазначила: вживання сніданку дійсно є своєрідною мірою захисту від розвитку ожиріння.
“Снідаючи, потім протягом дня ми з’їдаємо набагато менше їжі. Виходить, що загальна калорійність раціону знижується», – пояснила фахівець.
“Також не варто снідати ковбасою – навіть в самій хорошій містяться шкідливі добавки, через які організм недоотримує поживні речовини”, – додала дієтолог.