Грибки, які входять до складу звичайних хлібопекарських дріжджів, сприяють якнайшвидшому розкладанню органічних останків, добре впливають на мікрофлору грунту, посилюють імунітет рослин, захищаючи їх тим самим від хвороб.
У складі дріжджів додатково є білки, вітаміни, вуглеводи та мікроелементи, незамінні для стимуляції росту та розвитку.
Городники підгодовують дріжджовими розчинами розсаду, щоб вона швидко прижилася і легше перенесла стрес, обприскують і поливають дорослі рослини, якщо вони погано ростуть і мляво плодоносять.
Також цей засіб – чудовий коренеутворювач, адже після розчинення у воді утворюються сполуки, що сприяють нарощуванню кореневої маси. Як використовувати цей цінний продукт на городі, щоб отримати максимальну віддачу?
Розводити у воді
Щоб активувати життєдіяльність грибків, необхідно розвести дріжджі у теплій воді з додаванням цукру. Так само, як це робиться під час приготування випічки.
На 1 літр води береться 1 ст. л. сухих дріжджів (50 г пресованих) та 1–2 ст.л. цукру. Температура води має бути приблизно 36 градусів. Дріжджі необхідно залишити у теплому місці на 2 години, потім розвести у 5 літрах чистої води. Далі отриманий концентрат слід розводити за такою схемою: 1 л розчину на 10 л води.
Найефективніше такий розчин працює на грядках, де вносилася органіка. Грибки починають активно розщеплювати органічні залишки на поживні речовини, переводячи їх у форму, доступну для рослин. Це пояснює той факт, що буквально через 2 дні після підгодівлі навіть найслабкіші рослини активно пускаються в зріст і набувають здорового вигляду.