Такі сніданки містять багато рафінованих цукрів або солі і виснажують організм.
Дослідження показують, що майже 70% людей прокидаються з відчуттям втоми навіть якщо сплять достатню кількість часу. Привести до тями і дати заряд бадьорості можуть продукти харчування. Але не всі! Всупереч очікуванням, деякі з них роблять ще гірше.
Ці продукти, за словами дієтолога Сухейла Рівера, пов’язані із запаленням та стрибками рівня цукру в крові.
За словами дієтолога, збалансований ранковий прийом їжі налагоджує метаболічні процеси таким чином, щоб енергія вивільнялася повільно. Але наступні продукти цьому зовсім не сприяють.
Кава з цукром. Зранку ми розраховуємо на порцію кофеїну, щоб побороти втому. Натомість отримуємо тимчасовий сплеск енергії – високий вміст цукру провокує викид інсуліну, за яким слідують падіння рівня цукру в крові та виснаження.
Магазинна гранола. Її мінус у надлишку цукру. Доктор Сухейл називає це інсуліновими американськими гірками, через які людина почувається млявою.
Овочеві соки. Високий вміст натрію в багатьох готових овочевих соках змушує організм витрачати багато води та енергії замість того, щоб підтримувати розумову та фізичну працездатність. За словами дієтолога, це справжня соляна бомба. Вона захоплює енергетичні системи тіла і змушує всі клітини працювати понаднормово, виснажуючи організм.
Протеїнові батончики. Штучні підсолоджувачі та цукрові спирти в таких батончиках шкодять кишковим бактеріям. Це в свою чергу зменшує кількість хімічних речовин у мозку, необхідних для ясності розуму та зосередженості.
Порційна вівсяна каша швидкого приготування. Має високий глікемічний індекс і спричиняє різкі стрибки цукру в крові, що призводить до підвищення кортизолу та виснаження енергії. Оброблені зерна можуть призвести до коливань рівня інсуліну.
Зміна ранкових звичок допоможе відрегулювати свій енергетичний баланс і бути продуктивними впродовж усього дня.