Відома дієтологиня розповіла, яка кількість з’їдених яєць протягом тижня вважається оптимальною. За словами експерта, це чотири штуки.
“Багатьом важливо і потрібно їсти яйце, мати його в раціоні. Продукт можна готувати в будь-якому вигляді: варити, робити омлет, яєчню, додавати в салат”, – сказала експертка.
У той же час, розповіла лікар, частина людей не дуже добре переносить яйця. Подібна обмежена переносимість обумовлена зробленими в дитинстві щепленнями, які були сформовані на основі курячого яйця. В такому випадку можуть не засвоюватися належним чином ні білок, ні жовток.
Тим, хто прагне схуднути, лікарка порадила не обмежувати список тваринних продуктів в раціоні тільки яйцями. Вона заявила, що для підтримки здорової ваги харчування має бути різноманітним і включати численні продукти.