Правильна тривалість заварювання чаю залежить від його типу.
Чашка добре завареного чаю - це щоденне задоволення, яким насолоджуються люди у всьому світі. Відомо, що чай є найпопулярнішим напоєм у світі після води, а його історія налічує тисячі років. Однак постає питання, як довго варто заварювати чай, аби напій вийшов ідеальним? На це питання відповіли експерти для видання EatingWell, інформує Уніан.
Зокрема журналісти запитали про особливості заварювання чаю в експертів компанії Bigelow Tea Company, яка спеціалізується на чайних сумішах з 1945 року.
За словами експертів, правильна тривалість заварювання чаю залежить від його типу:
- чорний чай: 2-4 хвилини;
- чай улун: 2-4 хвилини;
- зелений чай: 3 хвилини;
- трав'яний чай: 4 хвилини.
Також незалежно від марки або типу чаю, який ви п'єте, часто на упаковці можна знайти рекомендований виробником час заварювання. Проте якщо вам подобається заварювати по-іншому, то можете поекспериментувати з часом, який пропонують експерти.
Проте якщо ви залишите пакетик чаю на короткий час, то можете отримати напій, який буде нагадувати воду, а не чай. Тому чим довше заварювати, тим більше смаку ви отримаєте, проте все ж чорний та зелений чай можна занадто переварити.
Як щодо холодного чаю?
У компанії Bigelow рекомендують для приготування холодного чаю використовувати один чайний пакетик на 1 склянку окропу та 4-6 чайних пакетиків на 8 склянок. Заварити чай потрібно протягом 3-5 хвилин або довше, якщо вам подобається міцний смак.
Яка найкраща температура для заварювання чаю?
Також важливим фактором у заварюванні ідеальної чашки чаю є температура води.
"Зазвичай ми рекомендуємо використовувати свіжий чайник з водою температурою кипіння або трохи нижче", - наголошують у Bigelow.