U-News » Про все » Шашлик вийшов занадто солоним або жорстким: як швидко "врятувати" м'ясо
Всі новини

Шашлик вийшов занадто солоним або жорстким: як швидко "врятувати" м'ясо

Буває, ви вже готові насолоджуватися смачним шашликом, і раптом розумієте, що маринад сильно пересолений. Ще гірше – помітити це вже після приготування м'яса на мангалі.

УНІАН розповів, що робити, якщо шашлик пересолений.

Що робити, якщо пересолив шашлик

Вирішення проблеми безпосередньо залежить від того, на якому етапі ви зрозуміли, що м'ясо надто солоне. Якщо до моменту смаження – врятувати застілля буде досить просто. В іншому випадку, на жаль, варіантів не так багато.

Отже, припустимо, ваша компанія пізно помітила, що пересолила шашлик – що робити, якщо м'ясо вже готове? Промивати його під водою буде марно, тільки зіпсуєте м'ясо.

Радимо спробувати подавати його з не дуже солоними гарнірами або нейтральним соусом. Врятувати ситуацію може і використання м'яса як інгредієнта для інших страв – наприклад, салатів, шаурми тощо.

Далі поговоримо про сценарій, коли ви ще не почали готувати шашлик.

Пересолив шашлик – що робити до смаження м'яса

У цій ситуації є кілька способів, які допоможуть вам врятувати м'ясо:

  • Якщо пересолений маринад, додайте в нього трохи цукру, червоного вина або ігристого.
  • Збалансувати смак м'яса може допомогти лимонний сік або оцет – кислотність трохи нейтралізує солоність.
  • Промийте м'ясо під проточною водою, підсушіть і замаринуйте знову – але вже без солі. Залиште його хоча б на 30 хвилин, щоб смак трохи вирівнявся.
  • Додайте в маринад більше м'яса – воно перетягне на себе сіль.
  • Покладіть у ємність із замаринованим м'ясом розрізану на часточки картоплю, яка вбере в себе трохи солі. Цей метод допоможе тільки на початковому етапі, а не коли м'ясо вже пробуло в цьому маринаді деякий час.

До речі, якщо ви боїтеся пересолити м'ясо, додавати сіль краще наприкінці – вже перед смаженням або навіть під час самого процесу.

Шашлик жорсткий – що робити з м'ясом

Отже, ми розібралися, як вирішити проблему пересоленого м'яса. Але що як зі смаком проблем немає, а жувати шашлик просто неможливо? Так буває, якщо ви неправильно замаринували м'ясо або перетримали його на вогні.

Розповідаємо, як виправити жорсткий шашлик. Загорніть шматки м'яса у фольгу, додайте туди зовсім небагато олії, лимонного соку, загорніть і відправте в духовку. Тримайте його там приблизно 10-25 хвилин за температури 160°C.
Другий варіант – протушкуйте м'ясо. Звісно, це буде не зовсім шашлик, але погодьтеся, з'їсти гарне м'ясо все ж краще, ніж викидати.


А ось щоб м'ясо не стало занадто жорстким у процесі маринування, важливо дотримуватися часових рамок. Курка маринується близько 2-3 годин, свинина – приблизно 4-6 годин.


Читають Коментують
Лікарі назвали ознаки, які свідчать про необхідність очистити печінку
27 136
Наречена випадково перевернула весільний торт: фото цього дуже смішного момента
22 763
З фото Залужного для Vogue стався курйоз: подробиці
18 352
Туристка запевнила, що бачила Лох-Несське чудовисько: оце так фото
18 317
Перераховано продукти для сніданку, які позбавляють від сонливості і цукру в крові
18 148
На плакаті Третьої штурмової бригади ЗСУ знайшли Навального
17 691
Онкологи розповіли, які симптоми можуть попереджати про рак підшлункової залози
16 311
Зріст Путіна: подробиці про туфлі з "сюрпризом", які додають 10 см російському диктатору
13 620
Американка приїхала в Україну та не стримала емоцій через "типову" українську хату
12 235
Високий кров’яний тиск: названі продукти, які не слід вживати
12 180
Онкологія: 4 тривожні симптоми, які передбачають хворобу за 3 роки до діагнозу “рак”
12 016
Від холестерину і для довголіття: простий, але корисний фрукт
10 896
Названий продукт, здатний зміцнити серце і очистити організм
10 509
З 14 років: в Україні запроваджуватимуть підготовку до національного спротиву
0
Навіть слабкі огірки будуть плодити до осені, якщо в серпні їх підживити цим засобом
0
Підгортати треба не тільки картоплю: які ще овочі цього потребують
0
Коли збирати кукурудзу: як визначити стиглість качанів і чи можна це робити в серпні
0
Як розпізнати й усунути вершину гниль у томатів: поради щодо догляду
0
П'ять пар однакових слів, які збивають з пантелику навіть мовознавців
0
Цю прикрасу носили ще наші предки, а тепер вона стала модною серед молоді
0
Народна мудрість застерігає: ці фрази можуть притягувати біди у ваше життя
0
Диво врожаю: у Дніпрі жінка виростила огірок, схожий на кавун
0
Чому в спеку не можна пити воду з пластикових пляшок - відповідь, якої ви не знали
0
Лікар назвав напій, який знижує ризик серцевого нападу та інсульту
0
Лікарі розповіли, який симптом діабету люди помічають надто пізно
0
Ось що станеться з організмом, якщо кожен день їсти гарбузове насіння
0
Як зрозуміти, що ваш партнер жадібний: три ключові моменти

Іноді складно зрозуміти, чи приховує людина свої справжні ...

Дихайте разом: чотири поради, які зроблять секс значно інтимнішим

Для того, щоб покращити ваше із партнером сексуальне життя, ...

Ці три помилки в ліжку вбивають ваш шлюб і стосунки

Гармонійні стосунки і щасливий шлюб навряд чи можливі без ...