Автори українського Instagram-блогу "Сімейний Сад" 13 липня розповіли, як зберігати часник, щоб він не попсувався.
"Після збирання врожаю ніколи не струшуйте землю з головок часнику. Також не варто відривати засохлі лусочки чи бадилля. Це важливо, адже протягом наступних шести тижнів поживні речовини з гички переходять у головку, підвищуючи її якість і покращуючи лежкість", – порадили городники.
Найголовніше після того, як зібрали часник, – уникати вологості, оскільки він дуже чутливий до цього.
"Не зберігайте його у сирих місцях або в холодильнику з відкритими овочевими відділеннями", – ідеться в дописі.
Оптимальна температура зберігання –15 °C. Ідеально, якщо це буде сухе, прохолодне приміщення зі стабільною температурою.
⠀
⠀
"Не використовуйте пластикові пакети – у них немає циркуляції повітря, і часник швидко псується", – попередили городники.
Щоб врожай не зіпсувався через грибкові спори, варто розкласти часник упереміж із фітонцидними рослинами – шавлією чи м'ятою.
"Таке сусідство також відлякує трипсів, що пошкоджують цибульні культури під час зберігання, – зазначили в публікації. – Час від часу оглядайте головки й одразу видаляйте м'які, зіпсовані чи запліснявілі зубчики, щоб хвороби не поширювалися далі".