Якщо ви хочете уникнути раку, то варто вживати правильну їжу.
Якщо говорити загалом про харчування для профілактики онкологічних захворювань, насамперед потрібно позначити такі важливі для нашого організму компоненти, як омега-3 та омега-6 жирні кислоти.
Перші ми умовно назвемо корисними: омега-3 сприяють захисту від злоякісних пухлин. Вони в основному знаходяться в рослинних оліях, наприклад у ріпаковій, оливковій та лляній. А ось у соняшниковій – мінімальна кількість.
Омега-6 жирні кислоти - це насамперед червоне м'ясо. Його не можна повністю виключати з раціону, тому що в яловичині, свинині та баранині також багато корисних речовин.
Однак вживання червоного м'яса потрібно сильно обмежувати, оскільки омега-6 посилюють запалення в організмі.
Хронічні запалення рано чи пізно призводять до дисплазії епітелію, а потім і переродження в злоякісну пухлину.
Крім того, омега-6 жирні кислоти сприяють продукуванню більшої кількості пухлинних клітин. І коли їх стає надто багато, імунна система просто не справляється з ними, у результаті виникають злоякісні новоутворення.