Часто нам здається, що м’ясо та птиця в морозильній камері можуть лежати вічність, однак це не так. Навіть у замороженого м’яса є період, за який його треба спожити. Як довго можна зберігати заморожену курятину?
Скільки часу можна зберігати сиру курку в морозильній камері?
Курку, розібрану на частини, такі як стегна, гомілки, грудки та крильця можна їсти до 9 місяців після заморожування. Якщо тушка ціла, цей термін продовжується до 12 місяців, однак смакові характеристики такого м’яса, швидше за все, погіршаться раніше.
В цілому кухарі не радять зберігати курятину замороженою більше двох місяців. Після того, як цей термін спливе, смак м’яса зміниться.
Єдиний виняток - якщо у вас морозилка з сучасною системою охолодження. При стабільній температурі -18°C і нижче, м’ясо технічно може зберігатися необмежено довго. Звісно, за умови, що курка завакуумована і за весь цей час не буде жодного перепаду температури. Але через рік смак все одно погіршується.
Отже, оптимальні терміни зберігання становлять до двох місяців, якщо ви хочете зберегти смак та текстуру м’яса. Безпечною для вживання птиця залишається до року.