Якщо сало жорстке і зовсім не жується, не потрібно його викидати. Таке сало можна легко зробити ніжним і м'яким як масло за допомогою простого лайфхаку.
Сало — дуже смачний та корисний продукт. Та інколи попадається дуже жорстке сало, яке буквально неможливо прожувати. Таке сало ні в якому разі не можна викидати. Його можна додавати у фарш для котлет, або перемолоти його на м’ясорубку разом з часником і подавати разом з хлібом. Крім того, можна зробити кілька простих маніпуляцій, після яких навіть найжорсткіше сало стане м’яким. Потрібно просто відварити сало протягом 15 хвилин у розсолі зі спеціями. Воно вийде нереально м’яким, смачним і ароматним. Вже засолене сало можна заморозити для довгого зберігання.
До вашої уваги простий рецепт засоленого сала, який навіть найжорсткіше сало зробить м’яким.
Необхідні інгредієнти:
- сало — 1 кг;
- сіль — 100 г;
- вода — 1 л;
- лавровий лист — 2 шт;
- перець горошком;
- часник — 1 головка.
Спосіб приготування:
Сало потрібно нарізати на порційні шматки. Шматочки мають бути приблизно 6х8 см.
Рецепт смачного і ніжного сала по-одеськи за 5 хвилин
У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, лавровий лист і перець горошком. Розмішуємо до розчинення солі і кладемо у розсіл сало. Ставимо каструлю на вогонь і варимо з моменту закипання 15 хвилин. Піну потрібно знімати.
Через 15 хвилин вогонь вимикаємо і додаємо до каструлі дрібно нарізаний часник. Залишаємо сало у розсолі до повного охолодження.
Далі сало можна розфасувати по торбинкам і заморозити, а можна залишити у розсолі. У такому вигляді сало може зберігатися в холодильнику до 5 днів.
Так можна засолювати будь-яке сало: з прожилками м’яса і без. Сало виходить дуже ніжним, в міру солоним і з пікантним часниковим смаком. Його можна використовувати для бутербродів, або просто подавати як нарізку на стіл.