Часто у відкритих крупах можуть завестися жучки, черв’ячки або міль. Щоб цього не трапилося, то треба правильно зберігати запаси.
Якщо є можливість, то зберігайте крупи в холодильнику. Низька температура та закритий простір сприятимуть тому, що термін зберігання буде довшим.
У кухонних шафах бажано зберігати у герметично закритих посудинах. Найкраще в скляних банках.
Ви можете зробити “відлякувач” від шкідників, щоб вони обходили ваші запаси круп стороною. На полиці, де ви зберігаєте крупи, можна залишити голівку часнику чи гострий перець. Такий “подарунок” точно не сподобається комахам, які можуть завестись у крупах.
Але якщо так трапилося, що в закритій банці все одно завелися жучки, то це вже не ваша вина, а виробника. Значить крупа вже була заражена.
Для цього можна її прогріти в духовій шафі.