З середини жовтня часто люди вже починають закривати гриби в банках на зиму. Для тих, хто любить закривати маслюки, але не знає, як правильно це робити, щоб позбавитися тягучого слизу на шапинках цих грибів, є простий і корисний лайфхак.
Що потрібно знати:
Маслюки можна збирати до кінця жовтня, оскільки вони ростуть аж до перших заморозків, а для заготовок на зиму гриби збирають наприкінці сезону.
Свою назву ці гриби отримали через маслянисті, слизькі на дотик шапинки, повідомляє Телеграф.
- Позбутися слизу можна за кілька хвилин, зробивши пару простих дій.
- Відповідним відео з корисним лайфхаком поділився в TikTok блогер з ніком bodian1989, який має на своєму обліковому записі понад 200 тисяч підписників.
- Він розповів, що спочатку гриби треба засипати сіллю на п’ять хвилин. Потім дуже ретельно промити, щоб не залишилося зайвого сміття. Далі гриби потрібно залити окропом та ще раз промити.
- Після того як ви виконали всі ці процедури, маслюки потрібно варити протягом 45 хвилин, а далі — закатати гриби в банку.
@bodian1989 Ще можна в Лимонну кислоту!!! Дякую за підписку 👍#лайфхак #гриби
♬ оригінальний звук - Смішно з Бодяном😁