Якщо ви хочете швидко приготувати смачну і корисну кашу, але у вас немає світла, тоді потрібно просто залити крупи окропом, але, потрібно знати які.
Для цього ідеально підійде, наприклад, кускус, вівсянка, гречка.
Редакція FoodOboz поділилася переліком круп, які не потрібно варити, а можна просто запарити.
Кускус
Його достатньо всього лише залити окропом і залишити на 5-10 хвилин.
Вівсяні пластівці
Залийте гарячою водою або молоком і дайте настоятися 5-10 хвилин. Для геркулесу краще використовувати окріп і настояти 15-20 хвилин або довше.
Гречка
Можна запарити, заливши окропом у співвідношенні 1:2. Накрийте й укутайте посуд рушником і залиште на кілька годин. Ідеально настоювати всю ніч.
Булгур
Залийте окропом і залиште на 20 хвилин, якщо крупа дрібна, або на 40 хвилин, якщо велика.
Ячна крупа
Залийте гарячою водою у співвідношенні 1:2 і настоюйте 2-2,5 години, добре укутавши посуд.
Манна каша
Залийте холодною водою або молоком і дайте настоятися 15-20 хвилин.
Перлова крупа
Цю крупу можна запарити, заливши теплою водою у співвідношенні 1:3. Настоювати потрібно 24 години, укутавши посудину. Для кращого результату використовуйте крупи дрібного помелу, що дасть змогу їм швидше приготуватися. Щоб крупи краще запарилися, укутайте посудину теплим рушником або ковдрою!
