В Україні продовжується зростання цін на харчові продукти. Особливо стрімке підвищення спостерігається перед новорічними та різдвяними святами.
Сьогодні традиційний для українців салат «Олів'є» коштуватиме, за даними сервісу Zakaz.ua, на 21% дорожче, ніж рік тому, повідомляє УНІАН.
Подорожчали всі основні продукти, що входять до складу салату, крім картоплі. Картопля подешевшала на 15% й коштує у середньому 7 грн за кілограм.
Майже вдвічі дорожче коштує цибуля, більш ніж на 50% подорожчали яйця, курятина — на 20%. Ціни на ковбасу варіюються від 120 до 290 грн/кг.
Банк консервованого горошку коштує від 25 до 50 гривень. Свіжі огірки — близько 50 грн, солоні — 40−70 грн. Ціна майонезу підскочила в середньому на 20%.
Щоб цього року за місяць до новорічних та різдвяних свят приготувати 3 кілограми салату на сім'ю, потрібно витратити близько 210 грн, торік це коштувало 173,5 грн.