Експерти в області харчування називають ідеальним продуктом для зниження рівня цукру в крові морські водорості — їх споживання не тільки перешкоджає розвитку гіперглікемії, але також має ряд інших оздоровчих ефектів.
У публікації видання Blood sugar фахівці розповіли, чому водорості можуть вважатися ідеальним продуктом для зниження високого рівня цукру в крові. За їх словами, один з компонентів цих «морських овочів» — фукоксантин — має властивість покращувати дію природних механізмів контролю цукру в крові.
«Інша речовина цього рослинного продукту, альгінат, перешкоджає стрибкам цукру в крові. Він уповільнює всмоктування глюкози в кровотік», — поділилися експерти.
Вони вказали на універсальність водоростей — цей продукт може використовуватися в різноманітних стравах. Говорячи про корисний вплив продукту на здоров’я, вчені відзначили його здатність покращувати захист організму від серцево-судинних патологій: це відбувається за рахунок того, що водорості скорочують концентрацію «поганого» холестерину (ЛПНЩ).
«Речовини морських водоростей фукоїдани можуть запобігати згортанню крові так само ефективно, як антикоагулянтні препарати», — доповнили вони список корисних ефектів продукту.