Спеціаліст рекомендує включити в щоденний раціон натуральні пробіотики.
Дієтолог і член Спілки Національної асоціації клінічного харчування Анна Івашкевич перерахувала продукти, від яких настійно рекомендує утриматися після лікування антибіотиками, Главред.
Дієтолог рекомендує ввести в раціон наступні продукти:
-
квашену капусту;
-
артишок;
-
шпинат;
-
цільнозернові крупи;
-
йогурти, але обов'язково натуральні, без додавання топінгів;
-
кефір;
-
фрукти і овочі в термічній обробці;
-
брюссельську капусту;
-
петрушка;
-
обліпиха.
За словами лікаря, існують продукти, вживання яких слід уникати після терапії антибіотиками.
Після курсу лікування варто виключити зі свого раціону:
-
грейпфрут;
-
алкоголь;
-
дріжджі і цукру (це означає, що доведеться відмовитися від борошняних виробів, солодощів).
- У ВООЗ зробили тривожну заяву через лікування коронавірусу антибіотиками. Згідно з останніми дослідженнями організації, в Європі можливе зростання стійкості до антибіотиків через неправильне використання цих препаратів під час пандемії.
- Відомий український інфекціоніст Ольга Голубовська розповіла, що краще використовувати УЗД легенів у відділеннях надання медичної допомоги, ніж рентген грудної клітини для діагностики пневмонії COVID-19.
- Як сказав інфекціоніст Вадим Арістов, завезти вакцину від коронавірусу в Україну фактично неможливо. Для препарату потрібне обладнання холодного зберігання-вакцина вимагає заморозки до-70 градусів-тоді як в нашій країні немає відповідних фризерів.