Червоне м’ясо скорочує тривалість життя чоловіків.
Експерти вивчили дані 43 272 чоловіків, середній вік яких становив 53 роки. Вони не страждали серцево-судинними захворюваннями і онкологією на момент початку експерименту.
З’ясувалося, що у чоловіків, які споживають червоне м’ясо, вища вірогідність розвитку хвороб серця і судин. Експерти зробили висновок, що виключення з раціону цього продукту може значно продовжити життя.
Фахівці в зв’язку з цим радять замінити червоне м’ясо на цільнозернові продукти.
Раніше стало відомо, що рослинні продукти відрізняються широким спектром корисних властивостей, а тому числі сприяють довголіттю. У перелік потрапили хрестоцвіті овочі, що володіють здатністю виводити шкідливі речовини з організму.