Чи варто залишати в раціоні харчування свинину — ще одна тема гострих суперечок в експертному середовищі. Незважаючи на ряд переваг для здоров’я нежирного шматочка м’яса, у цього продукту існує чимало недоліків.
Корисні властивості свинини
Збільшення м’язової маси
М’ясо свиней багате білком. Експерти стверджують, що білок, присутній в свинині, як і належить, містить всі необхідні амінокислоти. З цієї причини її вживання може стати корисним для людей, які активно займаються спортом і прагнуть посилити ріст м’язів. Крім того присутність подібного продукту в раціоні харчування посприяє швидкому відновленню м’язів спортсменів. Однак варто зрозуміти, що користь можна отримати лише за умови, що людина буде вживати нежирне м’ясо свиней, яких годували відповідно до всіх правил.
Насичення організму необхідними мікроелементами
У свинині присутній високий рівень заліза і цинку. Тому перевагу цьому виду м’яса можуть віддавати люди, які відчувають дефіцит подібних речовин. Більш того воно багате селеном, тому це м’ясо не варто виключати з раціону людям, що страждають захворюваннями щитоподібної залози. Але щоб отримати користь, виключивши шкідливий вплив свинини, потрібно вибирати нежирні шматочки і не пересмажувати їх. Крім того її не варто вживати великими порціями кожен день.
Шкідливі властивості свинини
Негативний вплив на серце і судини
Люди зазвичай люблять споживати ковбасні вироби, бекон, шинку, що виробляється зі свинини. Але саме ці продукти піддаються декільком етапам обробки, і містять у своєму складі велику кількість солі і багато шкідливих для організму речовин. Сіль потрібна для правильного функціонування організму, і, тим не менш, надмірне її споживання збільшує ризик зіткнення із захворюваннями серця і судин. Але споживання бекону і подібної йому їжі не дозволяє контролювати рівень споживання солі.
Зараження паразитними захворюваннями
У м’ясі свиней може бути присутній стрічковий черв’як і представники круглих черв’яків. Всі ці паразити здатні спровокувати серйозні хвороби, які можуть привести навіть до летального результату. Щоб захистити себе від зараження, вкрай важливо правильно готувати свинину. Небезпеку життя представляє погано просмажене або зварене не до готовності м’ясо.