Щоб поліпшити якість життя і збільшити його тривалість, необхідно вести здоровий спосіб життя. Ризик виникнення небезпечних захворювань при дотриманні, перш за все, правильного харчування буде помітно нижчим
Причому одними з найсерйозніших є хвороби серця. До них можна віднести підвищений рівень «поганого» ЛПНЩ-холестерину. Ці жирні речовини, як відомо, осідають уздовж стінок артерій, вони можуть накопичуватися і закріплятись. Процес відомий як атеросклероз і може обмежити приплив крові до тканин і органів.
Дієтолог Вікторія Тейлор попередила, що часте додавання жирного коров’ячого молока в пластівці, чай і каву може привести до «накопичення» кількості споживаних насичених жирів. Козяче молоко також містить аналогічні рівні насичених жирів, які можуть підвищувати рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) в крові.
Експерти благодійної організації по боротьбі з холестерином Heart UK пояснюють: «В наших клітинах печінки є рецептори ЛПНЩ. Коли холестерин ЛПНЩ проходить в крові, ці рецептори забирають холестерин з крові в печінку для розщеплення. Дослідження показують, що вживання занадто великої кількості насичених жирів заважає рецепторам добре працювати, і в крові накопичується холестерин «.
Тейлор зазначає, що соєве молоко може бути хорошою альтернативою коров’ячого або козячого молока. Справа в тому, що дослідження пов’язують соєвий білок з користю для здоров’я серця. «Дослідження показали, що споживання від 15 до 25 г соєвого протеїну в день може допомогти знизити рівень холестерину», — пояснив фахівець.
Знижуючи рівень холестерину, людина зменшує ймовірність розвитку серцевих захворювань. Отже, вживаючи соєве молоко, можна не тільки знизити високий рівень «поганого» холестерину, але і ризик хвороб серця, підсумувала дієтолог.