Яйця є багатим джерелом поживних речовин, рибофлавіну, фосфору, селену та білку. Вони також містять кілька недоліків у вигляді холестерину та насичених жирів. Тим не менш, вживання яєць у потрібній кількості буде корисним для зниження високого кров’яного тиску та підтримки хорошого загального стану здоров’я.
Сила білка
У великому яйці вміст білка становить приблизно 6,3 г. Білки відіграють особливу роль у забезпеченні сприятливого впливу на рівень високого кров’яного тиску. Декілька досліджень показали, що надмірне споживання багатої білком дієти, в яку входили яйця, супроводжувалося невеликим зниженням кров’яного тиску.
Не всі дослідження показали позитивну ознаку вживання білка, що допомагає знизити високий кров’яний тиск. Однак єдиним сильним суперником, котрий зіграв ключову роль, був рослинний білок. Пептид, специфічний компонент яєчних білків у яєчному білку, так само впливає на зниження кров’яного тиску, як і запропоновані ліки, такі як інгібітори АПФ.
Зменшення насичених жирів
Лікарі часто просять пацієнтів, які страждають на високий кров’яний тиск, знизити споживання насичених жирів. Це, у свою чергу, допомагає зменшити розвиток серцевих захворювань та нападів. Насичені жири власними силами не знижують і підвищують рівень артеріального тиску.
Незалежно від цього, краще обмежити споживання насичених жирів, що буде важко, якщо людина споживає більше одного яйця на день. Одне яйце містить 8% від добової норми насичених жирів, необхідних організму, який дотримується щоденної дієти у 2000 калорій.
Міркування про холестерин
Яйця є багатим джерелом холестерину. Одне яйце складається із 186 міліграмів, що відповідає 62% добової норми рівня холестерину, необхідного для дорослої людини. Через цей фактор люди почали уникати вживання яєць, думаючи, що споживання збільшить ризик розвитку серцевих захворювань та рівень холестерину.
Проте дослідження суперечать цьому твердженню. Помірне вживання яєць не впливає на підвищення рівня холестерину. Вживання одного яйця на день не становить жодного ризику для серцевих захворювань або підвищення рівня холестерину у здорових людей. Однак існує невеликий ризик для тих, хто вже страждає на діабет.
Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.