Названі продукти, які пов'язані з високим ризиком раку.
Червоне м'ясо
Червоне м'ясо включає баранину, яловичину, козлятину та свинину. Рекомендується з'їдати менше 500 г червоного м'яса щотижня, що становить від трьох до чотирьох порцій залежно від розміру порції.
Оброблене м'ясо
В'ялене або оброблене м'ясо, включаючи бекон, шинку, сосиски та салямі, містить консерванти, які можуть бути шкідливими для вашого здоров'я. Вам слід уникати занадто частого вживання переробленого м'яса і натомість є його як випадкове частування.
Алкоголь
Вживання дуже великої кількості алкоголю також пов'язане з більш високим ризиком раку кишечника і може сприяти появі надмірної ваги або ожиріння. Надмірне вживання алкоголю також пов'язане з іншими формами раку, включаючи рак печінки, грудей та стравоходу.