Картопляні скибочки з сіллю та спеціями, запечені або присмажені до золотистої скоринки на олії… М-м-м… Ось так виглядає найсмачніший гарнір на планеті.
Так, принаймні, вважають американці, австралійці, німці, шведи, чехи, фіни, українці та інші нації, які ласують картоплею по-селянськи вдома та у барах, на вечірках та офіційних заходах.
Чому її так люблять? Бо вона підпадає під формулу: швидко + легко + смачно = ідеально. До того ж картопля по-селянськи – універсальна. Вона прекрасно «дружить» з м’ясом, рибою, сиром та овочами. Якщо ви не хочете обтяжувати цей гарнір ще чимось, то радимо доповнити його різними соусами: кетчупом, майонезом, сметаною, барбекю, кисло-солодким, медово-гірчичним, сирним чи іншими.
Багато хто використовує для приготування картоплі по-селянськи сковорідку, але ми надаємо перевагу старій-добрій пічці. Спокусливий аромат печеної картоплі – найкраща перевірка на витримку.
Інгредієнти
- Картопля 1 кг
- Олія оливкова Extra Virgin 3 ст. л.
- Часник 1/4 шт.
- Прованські трави за смаком
- Сіль за смаком
Крок 1/3
Увімкніть духовку на 180 градусів. Ретельно помийте картоплю зі щіткою, кожну поріжте вздовж скибками на 4 частини. Щоб страва виглядала зграбно, намагайтеся, щоб скибки були однакової форми.
Крок 2/3
У миску налийте оливкову олію, додайте вичавлений часник, прованські трави та сіль до смаку. Картоплю покладіть у миску з олією і добре перемішайте.
Перед запіканням картоплю можна обваляти в сухарях для більш хрусткої скоринки.
Крок 3/3
Деко вистеліть пергаментним папером і викладіть на нього скибки картоплі одним шаром. Запікайте з одного боку 20 хвилин, потім переверніть і запікайте з іншого теж 20 хвилин. Викладіть картоплю по-селянськи на блюдо і подавайте гарячою.