U-News » Здоров'я » Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння
Всі новини

Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння

Продукти у консервних банках стали невід’ємною частиною нашого життя. Безліч людей використовують у повсякденному раціоні різноманітні консерви: м’ясні, рибні, овочеві.

На жаль, дуже часто після відкриття банки ми не встигаємо з’їсти весь її вміст і він псується. Як правильно зберігати розкриті консерви і зробити так, щоб їх вміст залишався придатним в їжу якомога довше?

Зберігання закритих консервів

Норми для зберігання консервів до та після розтину упаковки дуже різняться. Закриту тару з м’ясними, рибними та плодово-овочевими продуктами слід зберігати при температурі повітря не більше 15 °C і при відносній вологості до 75% у приміщенні, що добре провітрюється. Не варто поміщати закриті консерви в холодильник, оскільки їх смакові якості можуть змінитися на гірший бік. А такі продукти, як згущене молоко, варення або компот, можуть змінити текстуру і зацукритися.

Щоб до відкриття консерви зберігалися стільки часу, скільки вказав виробник на упаковці, крім дотримання режиму температури та вологості, необхідно стежити за збереженням упаковки. Особливу увагу потрібно звернути на металеву тару, оскільки, на відміну від скляної, вона набагато частіше зазнає деформацій та корозії, що істотно скорочує термін зберігання продукту або зовсім робить його непридатним для харчування. У будь-якому випадку, щоб отримати якісні консерви, потрібно купувати банки без вм’ятин, іржі та інших зовнішніх дефектів упаковки. Тоді вони будуть добре зберігатися як у закритому, так і у відкритому вигляді.

Як зберігати відкриті консерви

Будь-які консерви краще відкривати безпосередньо перед їжею чи приготуванням. Зберігати відкриті консервовані продукти рекомендується не більше доби за умови, що вони були перекладені із металевої тари у скляну чи керамічну. Після розтину консервований продукт необхідно зберігати виключно у холодильнику. У ресторанах і магазинах, звичайно, відкриті банки не зберігатимуться довше, правила це забороняють, але в домашніх умовах життя відкритим консервам можна трохи продовжити. Для цього потрібно дотримуватися кількох важливих правил:

Відкривши консерви, перекладайте вміст у герметичний контейнер або інший посуд із кришкою та зберігайте його в холодильнику.

Виконуйте повторну консервацію, зберігаючи верхній захисний шар жиру. Для цього потрібно взяти топлене сало або топлене вершкове масло (для м’ясних консервів), олію без запаху (для рибних чи овочевих консервів) і заливати цим жиром продукт. Підливайте розтоплений жир або масло після кожного забору продукту: так ви захистите його від бактерій та продовжите термін зберігання.

Для збереження смакових якостей після розтину упаковки не виливайте розсіл, соус або сік: у ньому продукт збережеться набагато краще.


Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
43 203
Проти тромбів і для серця: названий простий, але корисний квітковий чай
36 104
«Багаті старими не бувають»: у мережі завірусилося відео, як дідусь на Porsche «підчепив» молодицю
25 279
Національний гімн Росії виявився краденим: чий він насправді
23 415
Новий скандал на публіці: Макрони раптово осоромилися перед камерами
22 136
"Пора додому": двійник Зеленського в Італії не зміг втекти від українки
21 688
В Україні можуть змінити пенсійний вік: що відомо про чергові плани народних депутатів
19 358
Як швидко знизити холестерин: 5 простих порад від кардіолога
18 925
Популярні алкогольні напої назвали причиною небезпечно високого тиску
15 086
Три можливих причини інсульту, про які багато людей не здогадуються
12 424
Уряд готує масштабну реформу пенсійної системи: ключові зміни
12 206
Продукти, які потрібно їсти кожній людині для підтримки здоров’я суглобів
11 395
"Мауглі", який жив з дикими тваринами, наразі не впізнати: фото до і після
10 605
Кідман на відпочинку в Хорватії показала, як виглядає її натуральне волосся
0
Юрій Рибчинський вперше розповів про обіцянку Ігорю Покладу, яку порушив
0
Карти Таро обіцяють велике диво: лише ці знаки Зодіаку поставлять крапку в історії своїх невдач
0
Беленюк показав, як проходять його тренування на природі: нардепу постійно заважає один настирливий «гість»
0
Чому сильних людей не люблять: 7 несподіваних причин
0
Доплати до пенсії за довголітню працю: хто має право на додаткові кошти
0
Як захистити дім від комарів без хімії: простий засіб із кухонних інгредієнтів
0
Росіяни знищили студію, де Дорофєєва і Позитив знімали кліп: співачка звернулась до фанів
0
Лікарі назвали неочевидні симптоми смертельних захворювань
0
Популярний вранці напій може бути не тільки приємним, але і корисним
0
Леся Нікітюк показала свою фігуру через місяць пологів і як минуло її перше тренування у залі
0
Небезпечно для здоров’я: продукти, які ми всі даремно гріємо
0
Загадкові 'сюрпризи' від РФ: що ховається за заявою Лаврова
0
Лікарі застерігають: на тілі є точки, яких краще не торкатися

Погодьтеся, є щось майже медитативне у спробі «навести лад» ...

Накликаєте бідність і самотність: 5 причин не підстригати собі волосся власноруч

Не так багато дівчат наважаться самостійно підстригати собі ...

Ці 6 фраз, почуті від чоловіка, мають насторожити будь-яку жінку

На думку психологів, представники сильної половини людства ...