U-News » Здоров'я » Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння
Всі новини

Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння

Продукти у консервних банках стали невід’ємною частиною нашого життя. Безліч людей використовують у повсякденному раціоні різноманітні консерви: м’ясні, рибні, овочеві.

На жаль, дуже часто після відкриття банки ми не встигаємо з’їсти весь її вміст і він псується. Як правильно зберігати розкриті консерви і зробити так, щоб їх вміст залишався придатним в їжу якомога довше?

Зберігання закритих консервів

Норми для зберігання консервів до та після розтину упаковки дуже різняться. Закриту тару з м’ясними, рибними та плодово-овочевими продуктами слід зберігати при температурі повітря не більше 15 °C і при відносній вологості до 75% у приміщенні, що добре провітрюється. Не варто поміщати закриті консерви в холодильник, оскільки їх смакові якості можуть змінитися на гірший бік. А такі продукти, як згущене молоко, варення або компот, можуть змінити текстуру і зацукритися.

Щоб до відкриття консерви зберігалися стільки часу, скільки вказав виробник на упаковці, крім дотримання режиму температури та вологості, необхідно стежити за збереженням упаковки. Особливу увагу потрібно звернути на металеву тару, оскільки, на відміну від скляної, вона набагато частіше зазнає деформацій та корозії, що істотно скорочує термін зберігання продукту або зовсім робить його непридатним для харчування. У будь-якому випадку, щоб отримати якісні консерви, потрібно купувати банки без вм’ятин, іржі та інших зовнішніх дефектів упаковки. Тоді вони будуть добре зберігатися як у закритому, так і у відкритому вигляді.

Як зберігати відкриті консерви

Будь-які консерви краще відкривати безпосередньо перед їжею чи приготуванням. Зберігати відкриті консервовані продукти рекомендується не більше доби за умови, що вони були перекладені із металевої тари у скляну чи керамічну. Після розтину консервований продукт необхідно зберігати виключно у холодильнику. У ресторанах і магазинах, звичайно, відкриті банки не зберігатимуться довше, правила це забороняють, але в домашніх умовах життя відкритим консервам можна трохи продовжити. Для цього потрібно дотримуватися кількох важливих правил:

Відкривши консерви, перекладайте вміст у герметичний контейнер або інший посуд із кришкою та зберігайте його в холодильнику.

Виконуйте повторну консервацію, зберігаючи верхній захисний шар жиру. Для цього потрібно взяти топлене сало або топлене вершкове масло (для м’ясних консервів), олію без запаху (для рибних чи овочевих консервів) і заливати цим жиром продукт. Підливайте розтоплений жир або масло після кожного забору продукту: так ви захистите його від бактерій та продовжите термін зберігання.

Для збереження смакових якостей після розтину упаковки не виливайте розсіл, соус або сік: у ньому продукт збережеться набагато краще.


Читають Коментують
Українська співачка: мій чоловік незаконно покинув Україну, але йому не соромно
24 793
Відома українська співачка зменшила груди й показалася після операції: "Було мрією з 13 років"
19 217
Батько хотів включити "білий шум", аби дитина заснула, але щось пішло не так
17 877
Скільки потрібно грошей для комфортного життя в Україні: експерт назвав цифри
15 282
Менше цієї суми пенсіонери не можуть отримувати: рішення Конституційного Суду
15 032
Чоловік хотів придбати піджак, а знайшов чужий секрет: що виявилося у кишені
13 300
Чотири симптоми, які вказують на дуже високий артеріальний тиск
12 874
"Я в Польщі": Хто той блогер, чиє відео з перетину кордону стало вірусним у TikTok
12 520
Мешканцям не дуже зручно говорити, звідки вони: під Харковом є село-запитання
12 124
Коли треба поєднати пляж і роботу: відео з Одеси розсмішило соцмережі
12 103
Лікар назвав чотири продукти, які розчиняють тромби
11 758
Як вивести холестерин з організму без таблеток: учені назвали найпростіший спосіб
11 499
Знижує тиск і вагу: названо дешевий продукт, який потрібно вживати щодня
11 019
Село-символ: знайдено населений пункт, назва якого влучно характеризує сучасне життя в Україні
0
12 рослин, які категорично не можна обрізати восени: поради садівників
0
«Мене чекає довгий процес лікування»: MELOVIN назвав свій діагноз і розповів, як кожен може його підтримати
0
Названий чай, який знижує рівень цукру в крові до мінімуму: коштує копійки
0
Час ризикувати: 3 знаки Зодіаку, на яких чекає фінансовий прорив до кінця 2025 року
0
Могилевська розповіла про неочікуване хобі, яке чоловік розділив із донькою
0
Вбивство на Вінниччині: в ліцеї розповіли, чи могли учні цькувати брата вчителя
0
Куди восени подіти яблука, які попадали з дерева
0
Угода, чи тотальна війна: Що означають ультимативні заяви Вашингтона щодо санкцій проти РФ
0
Зелене добриво для городу: що посіяти у вересні, щоб покращити ґрунт
0
Вчені назвали популярний напій, який провокує ожиріння
0
Ці три знаки зодіаку можуть знайти своє щастя лише дуже далеко від місця, де народилися
0
Чотири знаки Зодіаку, яким найближчими днями варто бути особливо уважними
0
Дружба й секс: чи можна їх поєднати без неприємних наслідків

Дружба та сексуальність — це два потужні виміри людських ...

Несподіваний захисник: популярна закуска може значно знизити рівень «поганого» холестерину

Дослідження показало, що авокадо, основний інгредієнт ...

Від помпи до сенсора: як змінювалися дозатори для рідкого мила

Історія гігієни тісно переплетена з історією пристроїв, які ...