Вчені з Бергенського університету в Норвегії розрахували, наскільки довше зможе прожити людина, якщо змінить харчові звички і дієту з 20 років.
За словами фахівців, зміна раціону якомога молодшого віку дозволить додати 10-13 років життя. Якщо зробити це, наприклад, після 60, приріст становитиме 8-9 років, у 80 – 3-4 роки. У будь-якому випадку необхідно відмовитися від вживання червоного м’яса, регулярно вживати цільнозернові продукти, бобові та горіхи.
Вчені відзначили, що нездорова культура харчування призводить до мільйонів передчасних смертей. Фахівці сподіваються, що до них прислухаються як лікарі, так і звичайні люди. Тим більше, змінити харчування — не найскладніше завдання.
«Розуміння відносного потенціалу різних груп продуктів харчування може дозволити людям досягти реальних та значних покращень у здоров’ї», — наголосили вчені.