Багато хто думає, що салат «Цезар» був названий на честь Юлія Цезаря, але це не так. Цей салат створив італієць Цезар Кардіні. Він був шеф-кухарем і ресторатором, працював у багатьох закладах, перш ніж створити страву, яка зробила його знаменитим на весь світ.
Рецепт Кардіні складався із шести простих компонентів: стебла салату, сире яйце, оливкова олія, грінки, сир пармезан та вустерський соус. Зараз до нього додають ще анчоуси, діжонську гірчицю, лимонний сік та інші.
У нашій версії салату «Цезар» немає вустерського соусу та анчоусів, зате є курятина. Виходить ідеальна комбінація смаків!
Основні
- Салат Ромен 400 г
- Куряче філе 300 г
- Батон, нарізаний 200 г
- Пармезан 50 г
- Олія соняшникова 20 мл
- Оливкова олія 20 мл
Для соусу
- Часник, зубчики 1 шт.
- Яйце куряче, жовток 1 шт.
- Гірчиця 10 г
- Оливкова олія 60 мл
- Оцет винний 10 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Петрушка за смаком
Крок 1/5
Куряче філе помийте, посоліть, поперчіть і обсмажте на розігрітій з олією сковороді по 3 хвилини з кожного боку, потім готуйте під кришкою на маленькому вогні 15 хвилин. Готове філе наріжте соломкою.
Крок 2/5
Батон наріжте кубиками і обсмажте на розігрітій з оливковою олією сковороді до рум’яності.
Крок 3/5
Салат ромен добре помийте, обсушіть і розберіть на листки. Наріжте їх смужками шириною 3 см. Пармезан натріть на середній тертці.
Крок 4/5
Для соусу жовток розітріть з гірчицею, посоліть, поперчіть. Часник очистіть, пропустіть через прес і покладіть в соус. Поступово додавайте оливкову олію і збивайте до консистенції густої сметани. Приправте соус винним оцтом і половиною натертого пармезану. Перемішайте.
Крок 5/5
На тарілки порційно викладіть листки салату, сухарики, шматочки курки і полийте соусом. Зверху посипте рештою натертого пармезану і рубленою петрушкою.