Буряк із чорносливом та фетою - це простий класичний салат, який стане прекрасним і поживним доповненням до будь-якої страви.
Цей салат із буряка та фети добре підходить для холодної пори року, коли немає великого різноманіття овочів. Землистий смак коренеплоду у поєднанні із солоним сиром, хрусткими горішками і копченим чорносливом — це щось неймовірне!
Буряк має безліч корисних властивостей, зокрема є джерелом клітковини, фолієвої кислоти, марганцю, калію, заліза та вітаміну С.
- Буряк 200 г
- Чорнослив 4 шт.
- Горіх волоський 2 шт.
- Сир фета 50 г
- Перець чорний мелений 3 г
- Оливкова олія 20 мл
Крок 1/4
Зваріть або приготуйте на пару буряк. Охолодіть і очистьте його від шкірки.
Крок 2/4
Чорнослив помийте і наріжте шматочками.
Крок 3/4
Ядра волоських горіхів подрібніть. Фету наріжте кубиками.
Крок 4/4
Буряк натріть на грубій тертці і покладіть у салатник. Зверху присипте меленим чорним перцем, подрібненими горіхами і чорносливом. Покладіть на салат шматочки фети і полийте оливковою олією.