Нирки можуть постраждати через пристрасть до солоних продуктів.
Надмірне вживання кухонної солі різко збільшує утворення каміння, затримує в організмі рідину, вона провокує порушення нормального виведення сечі та відкладення солей, пише Країна Здоров'я.
Продукти, які при вживанні у великій кількості сприяють появі каменів у нирках:
- М'ясо.
- Зелень (щавель, петрушка, шпинат, селера).
- Алкоголь.
- Газовані напої.
- Солодощі (продукти, насичені цукрозою, фруктозою).
Одним з факторів утворення каменів у нирках є надлишок в організмі вітамінів C і D.
У свою чергу, схильність до нирковокам'яної хвороби посилюється при недостатньому споживанні води, наявному діабеті, надлишку ваги.